Zatvor u djece

Zatvor je normalan problem koji se nalazi kod djece i definitivno ih kao djecu najmanje smeta. Ako dijete ima tri ili manje od tri nužde u tjedan dana, smatra se da ima zatvor. To može biti posljedica tvrde, suhe i velike količine stolice.

Zatvor se javlja kada je mišićna kontrakcija u crijevu prespora za istiskivanje stolice iz sustava ili nedostatak vode u stolici kako bi se omekšala i izbacila iz crijeva. Izuzetno je bolan, izaziva nadutost u trbuhu. Djeca koja pate od ovog problema općenito su ona koja piju manje vode, konzumiraju prehranu s malo vlakana i masnoće te se manje vježbaju. Jednostavne i nužne promjene u prehrani djeteta mogu vas proživjeti jer su privremene prirode.

Konspitacija kod djece

Zatvor u djece:

Zatvor u djece treba tretirati drugačije od zatvora u odraslih jer su razlozi u osnovi različiti.

Dječji font obično ide u kupaonicu čak i kad je želja jaka, vjerojatno zato što su previše lijeni ili zaposleni igrajući zabavnu igru. To može ponekad dovesti do problema s zatvorom jer se stolica diže i ne spušta kasnije kad se jako naprežu.

Stres je još jedan faktor koji dovodi do zatvora kod djece. Ovaj stres se svakako razlikuje od stresa od kojeg pate odrasli. Čimbenici stresa mogu uključivati ​​kada su zabrinuti oko nečega, svađe kod kuće između starijih, odlazak u novu školu, strah od učitelja i stjecanje novih prijatelja. Emocionalni usponi i padovi mogu uzrokovati zatvor kod djece.

Drugi uzroci zatvora su prehrana s malo vlakana, lijekovi, specifične bolesti i stanja, nepoznavanje nagona. Dakle, rješavajući ovaj problem kod djece, treba voditi računa o njihovoj prehrani, lijekovima i promjenama ponašanja.

Dijeta:

Hidratacija tijela:

Većina djece ne pije vodu čak ni ako to zatraži. Prisilite ih da piju vodu i pokušajte ih natjerati da tu naviku uvrste u svoju rutinu. Idealno bi bilo dnevno piti 6-7 čaša vode. U slučaju zatvora potrebno je povećati potrošnju za 4-6. Svakodnevno vježbanje puno pomaže u ublažavanju problema zatvora. Osim toga, ispire toksine i otpad iz vašeg tijela.

Hrana bogata vlaknima:

Hrana bogata vlaknima pomaže u lakom izbacivanju stolice iz sustava. Zato uvrstite zdravu prehranu bogatu vlaknima u režim svoje djece. Neki primjeri hrane bogate vlaknima su kruh i žitarice od cjelovitih žitarica, povrće, grah, voće.

Ne treba ih jesti sve odjednom. Natjerajte ih da jedu malo kako bi im se tijelo naviklo i da s vremenom postane učinkovito.

laneno sjeme:

Ove sitne smećkaste sjemenke mogu učiniti čuda u ublažavanju zatvora. Obogaćen je vlaknima. Može se posipati žitaricama i jogurtima i pomiješati u smoothie.

Banana s toplim mlijekom:

Djeca bi trebala jesti bananu polako i dobro je sažvakati uz čašu toplog mlijeka. Banana bi trebala biti jako zrela ili može djelovati obrnuto. U njihovom slučaju vrlo dobro funkcionira izbacivanje stolice iz tijela.

Promjene u ponašanju:

Djeca ne idu svakodnevno u toalet kako bi izbacili stolicu iz tijela. Stoga ih treba poticati da svakodnevno odlaze u kupaonicu radi lakšeg pomicanja stolice i zdravog održavanja sustava.

Mogu ih se namamiti ponudama poput toffee -a ili slatkiša kako bi redovito radili i učinili to svakodnevnom navikom.

U slučaju intenzivnog problema potrebno je konzultiranje liječnika. Pravilna njega i lijekovi mogu dobro djelovati uz određene promjene u prehrani i redovitim navikama.