Top 9 učinaka hladnog vremena

Snijeg pada, snijegom prekrivena stabla, vjetrovi! Ne izgleda li lijepo? Sve to čini lijepu zimsku sliku. Ako volite hladno vrijeme, vrlo je važno da znate loše posljedice hladnog vremena na vaše zdravlje. Hladno vrijeme može nadalje sa sobom nositi neku ne tako ugodnu prijetnju. Niske temperature mogu stvoriti opasnost za bolest plus ozljede za sve i svakoga, međutim uglavnom osjetljiva populacija je mlada, kronično bolesna i starije odrasle osobe. Stoga sam u ovom članku istražio popis određenih najvećih opasnosti od hladnog vremena kako bih bio na oprezu za vašu obitelj.

posljedice hladnog vremena

Top 9 učinaka hladnog vremena:

1. Mraz

To je najblaža vrsta ozljede zbog smrzavanja. Javlja se čim se ušne školjke, obrazi, nosevi, prsti, inače prsti na nogama ogole, kao i gornji sloj kože. Membrana pretjeranog područja postaje bijela i može osjetiti utrnulost. Gornji sloj kože čini se čvrstim, ali dublje tkivo se i dalje osjeća normalno (meko).

2. Srčani udar:

Morate znati da su srčani udari češći zimi. To može biti iz razloga što hladnoća povisuje krvni tlak i dodatno oštećuje srce. Nadalje, vaše srce osim toga mora raditi više kako bi zadržalo toplinu tijela dok je hladno. Hladno vrijeme smanjuje opskrbu srca krvlju, dok primjena povećava potražnju za njom. Ova razlika između ponude i potražnje također može korijeniti napade boli u prsima.

3. Trankfoot:

Definira se kao “bolest mokre hladnoće” koja je posljedica produženog iskustva u vlažnom, inače vlažnom okruženju od preko točke smrzavanja do oko 10 ° C (50 ° F). Ovisno o temperaturi, početak simptoma može varirati od nekoliko sati do nekoliko dana, no prosjek je 3 dana. Vrlo je vjerojatno da će se rovovo stopalo dogoditi na nižim temperaturama, dok će se stopalo za uranjanje vrlo vjerojatno pojaviti na višim temperaturama plus dulje vrijeme izlaganja.

4. Astma:

Ovo je dodatni uvjet koji se može pogoršati zimi. Udahnite hladnoću; suhi zimski zrak može izazvati bronhospazme – kontrakciju prolaza zraka u plućima.

5. Hipotermija:

Hipotermija se javlja dok vam tjelesna temperatura padne na 35 stupnjeva C, inače manji plus može biti koban ako se ne otkrije brzo i pravilno liječi. Pod uvjetom da pokrivate hipotermiju; prvo ćete patiti od hladnoće, drhtati i činiti se javno povučenima.

6. Drhtanje:

To je refleksni pokret mišića s ciljem stvaranja topline. Snažnom voljom možete prekinuti radnju, međutim ne zadugo. Intenzivno drhtanje može povećati proizvodnju topline do 5 puta.

7. Ozebline:

Ovo je česta ozljeda uzrokovana kontaktom s prekomjernom hladnoćom, inače dodirom izuzetno hladnih predmeta (osobito onih izrađenih od metala). Ozebline se javljaju kada temperatura tkiva padne ispod točke smrzavanja (0 ° C/32 ° F), inače kada je ometan protok krvi. U stanju je trajno ozlijediti tjelesno tkivo, a teški slučajevi mogu dovesti do amputacije. Ozebline mogu uzrokovati gubitak osjećaja i boje u zahvaćenim područjima, na primjer u nosu, obrazima, ušima, bradi, prstima ili drugim prstima.

8. Prehlada s gripom:

Upamtite da niske temperature doista mogu dovesti do prehlade ograničavajući oslobađanje bijelih krvnih stanica koje se bore protiv infekcija unutar nosnog prolaza, gdje god većina virusa prehlade često ušla u tijelo. Nadalje, studija pokazuje da je virus gripe ekstra stabilan i duže ostaje u zraku dok je zrak hladan i suh.

9. Chilblains:

To su blage ozljede uzrokovane hladnoćom uzrokovane produženim, ali i ponovljenim izlaganjem više sati temperaturama zraka od prekoračenja smrzavanja (0 ° C ili 32 ° F) do čak 16 ° C (ili oko 60 ° F). Unutar pretjeranog područja kože pojavit će se crvenilo, natečenost, trnci i bol.

Izvor slike: 1