Top 9 ajurvedskih tretmana za bolove u leđima

Tražite li ajurvedske tretmane za bolove u leđima? Bolovi u leđima vrlo su česta i invazivna zdravstvena bolest. Ayurveda je nevjerojatan sustav koji liječi bolove u leđima.

ajurvedski tretmani za bolove u leđima

Bolovi u leđima mogu uključivati ​​bolove u vratu, donjem dijelu leđa, bolove u sredini leđa plus bolove u repnoj kosti. Iako su uglavnom samoograničavajuće i progresivne prirode, ali neki slučajevi mogu narušiti svakodnevne aktivnosti pacijenta. Ovdje raspravljamo o nekim ajurvedskim tretmanima za bolove u leđima.

Najbolji ajurvedski tretmani za bolove u leđima:

1. Koristite led ili toplinu:

Ledeno hladnim tretmanom i tretmanom toplim ručnikom alternativno ćete pomoći u iznimnom ublažavanju boli. Kocke leda umotajte u krpu i stavite na područje boli. Također će pomoći u smanjenju ispupčenja. Zatim kasnije od 10 minuta prijeđite na vrući tretman. Umočite ručnik, inače krpu u vruću vodu, a zatim ga iscijedite, štoviše presavijte. Zatim ga razmažite po tom području. Zadržite ga neko vrijeme. Ponovite postupak nekoliko puta dok ne osjetite svjetlost. Ovo je nevjerojatan tretman za liječenje bolova u leđima.

2. Odmori se

Ograničite broj puta koliko volite uživati ​​u krevetu. Zadržite dobru pozu jer odgovarajuća zakrivljenost leđa pomaže u ublažavanju pritiska na živce, štoviše smanjuje mogućnost bolova u leđima.

3. Aromaterapija:

Aromaterapija uključuje eterična ulja ružmarina i majčine dušice koja pojačavaju protok krvi u mišićima i stvaraju toplinu, dok metvica i mirta imaju privremeno svojstvo protiv bolova. Isprskajte nekoliko kapi u difuznu aromaterapiju, vruću kupku, inače vaše ulje za masažu – štoviše uživajte.

4. Masaža:

U ajurvedskom običaju, uobičajena masaža uljem, inače Shanan, cijenjena je kao iznimno učinkovita vrsta terapije za sve vrste bolesti. Masaža pomaže u smanjenju bolova u leđima jer ukroćuje vitalnost, ublažava zglobove i ukočenost mišića, povećava cirkulaciju, mobilizira toksine i opušta tijelo.

5. Izbjegavajte začinjenu hranu:

Konzumiranje vrlo ljutih začina u vašoj hrani, na primjer crvenog i zelenog čilija, štoviše wasabija, može imati posebno isušujući učinak na tijelo. Budući da je suhoća još jedna od glavnih kvaliteta vita dosha, ona se sušenjem povećava; štoviše, to može dovesti do zatvora, iznad i iznad bolova u donjem dijelu leđa zbog stagnacije stolice.

6. Pravilna prehrana:

Hrana je također utjecajan iscjelitelj. Pratite dijetu koja umiruje posudu toplom, vlažnom, nježno začinjenom i hranjivom hranom mjesec dana i provjerite stvara li razliku. Slatki, slani i kiseli okusi ugodni su za vatu – samo potvrdite da prirodni, prikladni izvori slatkiša (poput zrelih šljiva, krušaka ili datulja) ne prelaze. Prekomjerno konzumiranje hrane pogoršava vitalnost.

7. Prah od korijandera, pšenica, kuskus u prahu plus mlijeko:

Prirodna kućna medicina koja koristi prah korijandera, pšenicu, cuscus u prahu plus mlijeko. Namočite 60 g pšenice u vodu tijekom noći. Ujutro stavite 2 žličice korijandera u prahu. Pridružite 2 žličice cuscus praha. Pomiješajte ovo zajedno u pastu. Dobijte 250 ml mlijeka u zdjelu s mlijekom. Pirjati 20 min. Konzumirajte ovo mlako.

8. Joga:

Padahastasana (poza sa stojećim naborom prema naprijed) velika je joga poza za bolove u donjem dijelu leđa pri testiranju iz razloga što omogućuje vata doši da optimalno teče po cijelom tijelu, riješi se suženja kanala za prenošenje stolice koji izazivaju zatvor i niži bol u leđima. Kad klijenti ayurvede osjete bol u donjem dijelu leđa koja nije posljedica mišićnih razloga, podržavamo ovu pozu kao način pomoći eliminacijom.

9. Češnjak i kokosovo ulje:

Korištenje češnjaka plus kokosovo ulje. Češnjak ima svojstvo ublažavanja bolova. Uzmi tavu. Uključite 60 ml kokosovog ulja. Stavite 8-10 češnjaka. Ovu mješavinu kuhajte dok češnjak ne postane tamno smeđi. Namažite ovo ulje jednom mlakim na pretjerano područje.

Nadam se da vam je gornji članak 9 najboljih ajurvedskih tretmana protiv bolova u leđima od koristi i da će postići bolje rezultate.