Savjeti za zdravu prehranu s dijabetesom

Dijabetes ne dovodi do toga da vam život bude opasan. Zapravo, ljudima s dijabetesom vjerojatno je bolje od onih bez njega. S obzirom na prirodu prehrambenih navika koje smo usvojili kao vrsta, iznenađenje je da nismo svi bolesni. Briga o našem zdravlju najvažnija je stvar jer sve ostalo ovisi o tome. Ne možete ništa učiniti s bolesnim tijelom.

Da biste se zdravo prehranili, morat ćete napraviti kompromis oko određenih navika koje vas sprječavaju u postizanju idealne težine. Želite li smršaviti ili povećati težinu, morate to učiniti na pravilan način kako biste izbjegli nekoliko ozbiljnih problema.

Savjeti za zdravu prehranu s dijabetesom

Voće i povrće:

Bilo bi najbolje da probate voće i povrće jer je bogato vitaminima, a ima nedostatak masti i kalorija. Jednostavno rečeno, to su ukusne poslastice koje su prirodno hranjive. Jedna od najboljih stvari u vezi s voćem i povrćem je ta što ih možete koristiti u kuhanju sa gotovo svime, a uvijek uspijevaju dodati specifičnu zbirku okusa koji se razlikuju kroz različite izbore.

Možete jesti zdrave voćne salate i biti manje zabrinuti zbog moždanog udara i problema s krvnim tlakom. Zapravo, vjerojatnost srčanih bolesti izravno je smanjena dodavanjem voća i povrća u vašu prehranu.

Škrobna hrana:

Škrobna hrana je ona koja nudi ugljikohidrate koji su bitni za proces proizvodnje energije u tijelu. Krumpir, naans, chapatis, tjesteninu, rižu, kruh i drugu sličnu hranu možete smatrati škrobnom hranom jer su to izvrsni izvori vlakana koja su bitna za dobrobit tijela.

Iako ih vaše tijelo probavlja sporije od ostalih namirnica, one vas mogu spriječiti na duže vrijeme.

Mliječni proizvodi:

Mliječne proizvode trebate uzeti u obzir u svakodnevnoj prehrani. Konzumiranje mliječnih proizvoda poput mlijeka, jogurta i sira vaš je izvor proteina broj jedan uz kalcij. Naše tijelo treba određenu količinu kalcija i proteina kako bi reguliralo koštanu strukturu našeg tijela, što znači da naše kosti i masti trebaju biti za pravilno funkcioniranje tijela.

Izbjegavajte dodavanje šećera u mliječnim proizvodima zajedno s dodanim okusima. Oni mogu uništiti savršeno dobar proizvod i pretvoriti vašu zdravu prehranu u nezdravu hranu. Pokušajte sami uzeti mlijeko za doručak, s kašama i jogurtom s curryjem ili na voću. Pokušajte unijeti sir s malo cinka u prehrani.

Sol:

Za ljude s dijabetičkim problemom niti drugi način konzumiranja soli nije odgovor. Ne možete riskirati uzimanje ozbiljne količine bez očekivanja posljedica. Stoga je dobar savjet da uz svaki obrok koristite ograničenu količinu soli. Po mogućnosti, ako možete sami skuhati hranu, možete dodati sol po svom ukusu, a da ne pređete ograničenje. Liječnici toplo preporučuju domaća jela jer su daleko pouzdanija od prerađene hrane.

Postoji mnogo stavki koje možete izabrati kada je u pitanju rješavanje prehrambene situacije. Važan je cilj koji pokušavate postići. Bilo da se udeblja ili gubi, morat ćete ozbiljno razmotriti određene navike i vježbe. Kao i svakoj drugoj dijeti, dajte joj vremena i pružite joj predanost i odlučnost. Nadajmo se da ćete živjeti duže i zdravije. Praćenje unosa teže je nego praćenje telefona. Stoga biste trebali dobro paziti na to što radite i što želite raditi.