Kako prirodno poboljšati metaboličko zdravlje

Metabolizam je zbir svih kemijskih aktivnosti koje se odvijaju u ljudskom tijelu radi održavanja živog stanja. Brz metabolizam može pomoći tijelu na mnogo načina. Standardna brzina metabolizma pomoći će vam u gubitku težine, održavanju dobrog srca, pravilnom protoku krvi itd. I još mnogo toga. Postoje brojni načini na koje možete povećati brzinu metabolizma. Ali svi oni možda nisu zdravi za vas. Dolje su navedeni neki od najboljih načina za prirodno ubrzanje metabolizma.

Kako povećati metabolizam nakon 40 godina:

U nastavku raspravljamo o 15 najboljih načina i savjeta za poticanje metabolizma na prirodan način, a koji nemaju nuspojava.

1. Prikladna temperatura:

Boravak u hladnim prostorijama mogao bi vam pomoći stabilizirati metabolizam. Vjerovali ili ne, ovo će vam također pomoći u sagorijevanju masti. Vaš će se metabolizam poboljšati, a razina glukoze također će se stabilizirati. Stoga ćete za poticanje metabolizma morati provesti više vremena u klimatiziranim sobama. Ljudi koji žive na hladnom mjestu, poput Idaha, imaju bolji metabolizam od onih u Miamiju.

2. Konzumacija kofeina:

Kofein pojačava vaš metabolizam održavajući metaboličku opeklinu. Također smanjuje rizik od dijabetesa i pomaže u razgradnji masti. Potrošnja dvije šalice kave dnevno mogla bi donijeti iznimnu brzinu metabolizma.

3. Trčanje:

Osim što vam održava kondiciju, trčanje pomaže u ubrzanju metabolizma, pritiskom na mitohondrije i otežava održavanje opeklina koje su potrebne za sagorijevanje masti. Trčanje se smatra jednim od najboljih načina za sagorijevanje masti te za održavanje stabilne brzine metabolizma.

Kako povećati metabolizam nakon 40

4. Unos Omega-3:

Konzumiranje puno ribe omogućit će vam ubrzanje metabolizma, a to će vam osigurati dovoljnu količinu Omega-3. Omega-3 pomaže u stabilizaciji razine šećera u krvi, što dodatno pomaže u upravljanju brzinom metabolizma.

5. Izbjegavanje prekomjernog stresa:

Prekomjerni stres jedan je od glavnih razloga lošeg metabolizma. Ljudsko tijelo nije dizajnirano da podnese bilo kakav stres. Stoga, ako prolazite kroz stresni tjedan, ne možete očekivati ​​da će se vaše tijelo ponašati normalno. Za održavanje stabilne brzine metabolizma, prva stvar koju ćete morati učiniti je smanjiti stres.

6. Zvučni san:

Pravilan san noću pomoći će tijelu u održavanju stabilne stope metabolizma. I za muškarce i za žene zdrav san će opustiti organe i mišiće i osigurati im pravilan metabolizam. Osim toga, dobar san će vas osloboditi lijenosti.

7. Izgradnja mišića:

Dobro razvijena muška građa pomoći će vam u metabolizmu. Čak i manje dizanje utega može ubrzati vaš metabolizam. Vježba pomaže u sagorijevanju masti ubrzavajući rad srca. Brza funkcija organa također ubrzava metabolizam u vašem tijelu.

8. Uzmite zeleni čaj:

Dokazano je da nam zeleni čaj omogućuje brži metabolizam. Zbog prisutnih antioksidansa, zeleni čaj jedan je od najboljih načina za prirodno poticanje metabolizma. Zato od sada idite na biljku. To je jedan od najboljih domaćih tretmana za poticanje metabolizma.

9. Uključite kalorije u svoju prehranu:

Ako ste na dijeti i smanjujete unos ugljikohidrata, nećete moći povećati brzinu metabolizma. Preporučuje se da u prehranu uključite ugljikohidrate, poput krumpira, kako biste ubrzali metabolizam. Za prosječne žene koje ne stare više od 40 godina, količina unesenih kalorija trebala bi biti oko 1300 kalorija. Konzumiranje hrane koja sadrži ugljikohidrate ključna je za održavanje stabilne brzine metabolizma.

10. Bobice i grožđe:

Kako prirodno potaknuti metabolizam može se znati samo po dobroti ovog bobičastog voća i grožđa. Ovdje govorimo o različitim asortimanima bobica, posebno sa stranom crnog grožđa. Dodajte ih svom svakodnevnom doručku, žitaricama s grožđem i bobičastim voćem i započnite dan energijom napunjenom i laganom. Antioksidansi osiguravaju brzu probavu čime se povećava razina metabolizma u vašem tijelu.

11. Bilje za spašavanje:

Biljna njega uvijek je najbolji način za rješavanje manjih problema vezanih za vaše tijelo. Koliko god biljni čaj u ovom trenutku olakšao probleme s probavnim smetnjama, uključujući bilje poput ružmarina, peršina, korijandera, majčine dušice, pa čak i bosiljka, često se koriste za dodavanje okusa vašem ukusu. Osim ovih biljaka, također sudjeluju u liječenju vaših problema s probavom, dopuštajući metabolizmu da se umnožava i prirodno pojačava.

12. Nutty Afera:

Orasi su dobar način za poticanje metabolizma. Prvo, orasi su snažan izvor bjelančevina i vitamina, a tome se dodaje i visok sadržaj vlakana i kalorija orašastih plodova poput pistacija i badema. Hrana bogata vlaknima uvijek dolazi s visokom probavljivošću, nečim što vam može napuniti želudac, a pomaže probavi. Metabolizam s orašastim plodovima najlakši je način za to. Drugi važni orašasti plodovi koji vam mogu pomoći su indijski oraščići, lješnjaci, pekan orasi, pa čak i orasi. Dodajte malo oraha u jutarnju čašu mlijeka i budite sretni do kraja dana.

Kako do bržeg metabolizma

13. Zobene pahuljice:

Ne znate kako potaknuti metabolizam korištenjem zobenih pahuljica, evo rješenja za to. Jutarnji doručak sa zdjelicom mlijeka i zobi uvijek vas može zasititi jer zob ispunjava vaš želudac i održava ga čvrsto spojenim i laganim. Osim toga, zob je bogata vlaknima i pomaže u brzoj probavi tako da plinovi ili nadutost ne mogu stati na put. doručak s mlijekom i zobenom kašom ujutro može održati vaše tijelo prilično laganim i slobodnim, a pomaže ubrzati metabolizam.

14. Jogurt:

Sigurno se pitate kako potaknuti metabolizam dok se još uvijek zabavljate? Jogurt u svojoj osnovnoj razini oduvijek je bio dobar lijek za zagrijani želudac ili probavne smetnje koje su trenutačno hladile i smirivale unutrašnjost kako bi probava mogla dobro napredovati. Jogurt se može koristiti kao pustinjski ili jednostavno kao jutarnji doručak. U slučaju probavnih smetnji, nadutosti ili plinova, u svoju prehranu dodajte jogurt i izbjegnite dnevne probleme.

15. Stil unosa hrane:

Sigurno se pitate kako poboljšati metabolizam koristeći samo stilove unosa hrane? Hrana u malim proporcionalnim količinama može biti laka za probavu, osobito ako vam nedostaje nepravilna razina metabolizma. Kad svaki put unesete samo malo, tijelo se dobro nosi s hranom, čak i ako je začinjena i vruća. Nakon što je strana probave već obrađena, sljedeća serija može probiti put. Zato vam promjena načina unosa hrane može pomoći da potaknete razinu metabolizma. Česti obroci, ali u manjim obrocima, novi su stil.

Metabolizam je način na koji se vaše tijelo nosi s probavom i sagorijevanjem masti. Često biste naišli na ljude koji bi puno jeli, ali se zapravo nisu udebljali. To je prvenstveno povezano s visokim metabolizmom koji hvata bjelančevine u hrani i koristi ih u tijelu za potporu bržoj probavi. Višak odlazi ravno u krmu i eliminira se iz tijela.