Kako prevladati zatvor

Među vrlo čestim zdravstvenim tegobama koje ste možda imali, jedna od najneugodnijih je zatvor. Nosi grčeve i bol zajedno s tvrdom stolicom koju je vrlo teško proći. Međutim, umjesto da koristite lijekove koji će pogoršati problem nakon nekog vremena kad tijelo postane imuno na njih, najbolje je pridržavati se nekih savjeta i prijedloga koji vam mogu pomoći u prevladavanju zatvora na vrlo učinkovit način. Pobrinite se da odaberete prirodne načine za prevladavanje krize za siguran i jednostavan rezultat.

Kako prevladati zatvor

Ovaj vodič u nastavku ima neke od vrhunskih načina na koje se ovaj cilj može postići bez velikih poteškoća i napora. Provjerite ih i pridržavajte ih se kako biste osigurali nesmetan i zdrav način života.

Imajte puno vode:

Jedan od najboljih načina za prevladavanje problema opstipacije je imati dovoljno vode. Time su regulirane funkcije tijela i ublažen pritisak na crijeva. Također dodaje tekućinu u tvrdu stolicu i olakšava prolaz. Uz to, poboljšava ulogu probavnog sustava osiguravajući prevenciju problema s zatvorom. Popijte oko 10-12 čaša obične vode za savršeno postizanje ciljeva.

Klonite se rafinirane hrane:

Postupak rafiniranja na jednostavan način uklanja sadržaj vlakana u bilo kojoj hrani. Rafiniranom hranom samo ćete pogoršati stanje zatvora. Ako želite prevladati problem, najbolje je da se što više klonite rafinirane hrane. Bijela riža, bijeli kruh, tjestenina i bijeli šećer, bijelo brašno svi su primjeri rafinirane hrane. Ulja za kuhanje i margarin također su neke od rafiniranih i prerađenih namirnica koje treba izbjegavati.

Unosite hranu bogatu vlaknima:

Namirnice koje sadrže dobre količine vlakana jedna su od najboljih stvari koje treba učiniti kada su u pitanju problemi zatvora. Dodaje hrpu stolici i olakšava prolaz. Nema ništa bolje od hrane bogate vlaknima u ovoj krizi. Uključite voće i povrće, cjelovite žitarice, orašaste plodove i druge namirnice bogate vlaknima u svakodnevni jelovnik i ostvarite vidljivo željene ishode za isti.

Ostanite slobodni od stresa:

Jedan od glavnih uzroka učestale pojave zatvora je stres. To samo znači da biste trebali raditi na oslobađanju od stresa tehnikama opuštanja kako biste osigurali da možete prevladati osnovni problem nemogućnosti izbacivanja stolice.

Izbjegavajte određene lijekove:

Lijekovi protiv bolova i antibiotici neke su od ljekovitih kategorija koje dovode do problema s zatvorom, ali samo privremeno. Kako bi prevladali krizu zatvora, najbolje je izbjegavati ove lijekove što je više moguće. To će vam zasigurno pomoći u postizanju pravih ishoda za vaše tijelo te za probavni i izlučivački sustav.

Vodite aktivan način života:

Nedostatak tjelesne aktivnosti još je jedan od osnovnih uzroka zatvora i mnogih drugih zdravstvenih problema. Za one koji žele pronaći pravo rješenje za krizu, nema ništa bolje od vježbanja barem 30 minuta svaki dan. To može biti u obliku hodanja ili bilo kojeg sporta koji vam se sviđa.

Imajte zdrave masti:

Zdrave masti vrlo su važne za tijelo, posebno za nesmetan rad mišića. Kako bi stolica prošla bez napora, važno je da mišići budu zdravi i aktivni. Uključite hranu koja vam daje zdrave masti u obliku avokada, maslina, maslinovog ulja, kokosa, lososa i skuše, sjemenki, orašastih plodova i organskih jaja.