Kako održati pluća zdravima?

Imate li problema s disanjem? Želite li održati pluća zdravima? U današnje vrijeme mnogi ljudi pate od problema s plućima zbog svog nezdravog, ali i neuravnoteženog života. Zagađenje zraka glavni je uzrok nezdravih pluća. Vaša pluća osiguravaju izvrstan rad svaki dan. Snažna pluća opskrbljuju velike količine kisika krvlju, osim što vam omogućuju napor, život i dobre performanse. Slično kao i naše tijelo, pluća također zahtijevaju svakodnevnu njegu, kao i predanost. Stoga vam danas u ovom članku govorimo o nekim savjetima za održavanje pluća zdravim.

Kako održati pluća zdravima

Ako imate problema s plućima, tada možete osjetiti takve simptome, a oni su sljedeći;

  •  Bol prilikom disanja
  •  Kašalj i piskanje uz vježbanje
  •  Kratkoća daha u jednostavnim radnjama
  •  Uporni kašalj
  •  Slabost s varijacijom u aktivnosti

Najbolji savjeti za održavanje pluća zdravim:

U nastavku vam govorimo o najboljim savjetima koji održavaju zdravlje vaših pluća. Oni su sljedeći;

1. Tehnika huf kašlja:

Mokri kašalj

Metoda Huff kašlja je niz mini kašlja koji se podjednako suočavaju s pojedinačnim velikim kašljem. Za to vam pomaže vaš respiratorni terapeut.

2. Izvodite crunches:

Crunches Diff

Vrlo je važno da vaša pluća rade od 10 do 20 krckanja dnevno. Prsa, kao i trbušni mišići omogućuju vam uvlačenje zraka. Ojačajte ih, a možete pokušati i s dubokim disanjem.

3. Ostanite hidrirani:

Čaša vode

Bitno je popiti 2 litre tekućine ili vode svaki dan kako biste očistili sline. Za mršavljenje morate se prvo posavjetovati sa svojim stručnjakom kako biste provjerili djeluje li u ostatku vaše strategije liječenja. Zato pijte dodatnu vodu jer dobra hidratacija pomaže u održavanju sline dišnih putova mokrom, što je čini opuštenom pri iskašljavanju.

4. Korištenje stepenica umjesto lifta:

Kako biste održali zdrava pluća, morate svakodnevno obilježavati brojne izlete niz stepenice prema podrumu. Postoje mnoge vježbe koje ubrzavaju rad srca poput vožnje bicikla, penjanja uz stepenice ili brze šetnje. Koristi im održavanje srca i pluća u pristojnom obliku.

5. Imajte antioksidanse:

gljiva

Konzumiranje hrane slične brokuli, kao i gljiva koje su ironične u antioksidansima, što vam pomaže da operete pluća u potpunosti od štetnih djelovanja slobodnih radikala koje izaziva zagađenje.

6. Upotrijebite obrambenu masku:

Vrlo je važno za one koji rade od mjesta do postavljanja prašine, kemikalija ili azbesta u zaštitnu odjeću koja osim plinske maske broji i plinsku masku. Dok putujete u zagađenom stanju, maska ​​za lice ili šal se koriste oko usta i nosa, jer je industrijska izloženost glavna opasnost po zdravlje pluća koja dovodi do raka pluća, KOPB -a i astme.

7. Posturalna i udarna drenaža:

Obratite se svom liječniku ako vam je potrebna posturalna i udarna drenaža. U tom procesu sluz se iz pluća uklanja u dišne ​​putove pa se mogu iskašljati. Udaraljke, osigurani položaji drenaže, duboko disanje i kašalj potpuno se recikliraju ovom metodom.

8. Izbjegavajte pušenje:

Izbjegavajte pušenje

Pušenje je glavni uzrok teških plućnih bolesti poput kronične opstruktivne plućne bolesti ili KOPB -a, kao i raka pluća. Dim može oštetiti vaša pluća jer dim iz cigara, lula i cigareta prekriva više od 4000 štetnih kemikalija. Također se spriječite iz pasivnog pušenja. U svom domu provedite područje bez pušenja.

9. Budite pažljivi na onečišćenje zraka:

Zagađenje zraka

Vrlo je potrebno osvijestiti zagađenje zraka i osigurati da vaš dio zadrži zrak svježim. Unutrašnje i vanjsko zagađenje zraka može uzrokovati zdravstvene probleme, osobito za pojedince koji osiguravaju plućne bolesti.

Kako održati pluća zdravima