Kako koristiti akupunkturu za bolove u leđima?

Ono što je započelo kao drevna tradicionalna praksa liječenja ljudi prije gotovo 2000 godina sada je postiglo razinu masovnog priznanja. Akupunktura je umjetnost iscjeljivanja iz ruku profesionalaca porijeklom iz Kine ili Tibeta, gdje se ovaj tretman smatra komplementarnim tretmanom suvremene medicine.

akupunktura za bolove u leđima

Kao što kažemo staro je zlato, ovaj tradicionalni oblik liječenja uključuje uporabu finih tankih steriliziranih igala. Priča kaže da je naše tijelo puno “qi”, izgovara se kao “chee” što je životna energija. normalnog dana u našem tijelu postoji normalan protok sira. Samo kad postoje varijacije, veće ili manje u broju obraza, savršena ravnoteža postaje iskrivljena. Kao metoda, ove fine igle se ubacuju u određene točke pritiska kako bi se prekinuo protok sira, čime se oslobađa dodatna ili manja životna energija. Koristeći istu metodu, ovdje su neke točke pritiska za liječenje akupunkturnih bolova u leđima.

Uši:

Tlačne točke ili čvorovi koji uzrokuju abnormalnosti u protoku obraza poznati su i kao meridijani, a počevši od vrha, uši su jedna od tlačnih točaka gdje vještim umetanjem steriliziranih igala do desnih točaka mogu se ublažiti tegobe u leđima. Poznato je da je akupunktura uha koja se ranije uspoređivala s lijekovima lijek za kronične bolove u leđima.

Prsti:

Drugo područje točke pritiska u našem tijelu za liječenje boli u leđima su ruke. Akupunktura uključuje umetanje igala u točke pritiska stvarajući masu obraza za otključavanje. Kad naše tijelo doživi umetanje igle, ono ublažava zgrušani protok krvi koji je jedan od glavnih uzroka bolova u leđima. Međutim, upozoreni smo da kao naivni pacijent s akupunkturom u početku bol ili ukočenost mogu ostati, međutim dugoročni učinci su vrijedni.

Dlanovi:

Još jedna točka pritiska u tijelu je naš dlan koji je čvorovasta masa živaca koja trči tamo -amo po dlanu. Iskusno umetanje igle u ove točke povezuje živčani sustav ravno s našom boli uzrokujući značajno olakšanje u bolovima u leđima.

Donji želudac:

Sljedeća točka pritiska u vašem tijelu je područje ispod vašeg pupka. Ovo je, međutim, vrlo osjetljivo mjesto, posebno za žene i djevojke. Međutim, ako se traži stručno vodstvo, nema razloga za brigu. To se uglavnom koristi za bolove u struku ili boku koji su izravno povezani s bolovima u donjem dijelu leđa.

Donji dio leđa:

Ako imate čvorišnu točku pritiska u svom tijelu, prvo mjesto za napad radi liječenja je samo čvorište. Obično se za snižavanje krvnog tlaka može koristiti akupunkturna metoda za umetanje igala u područje leđa gdje se osjeća bol.

Prsti na nogama:

Jedno od najučinkovitijih područja gdje se nalazi većina akupunkturnih točaka je nožni prst ili ispod prsta našeg tijela. Ovo je mjesto gdje se nalazi većina točaka pritiska i nije čudo što neke točke pripadaju i bolovima u leđima. ovo se obično može koristiti i kao točka pritiska u akupresuri, a uzimajući u obzir i to, tačka pritiska je mjesto gdje se ubacuju igle za dublje i brže izlječenje.

Nekoliko je točaka posvećenih našem tijelu koje mogu izliječiti bolove u leđima, no uvijek se strogo savjetuje da sortirate igle koje ćete koristiti tako da provjerite jesu li sterilizirane i čiste za umetanje. Druga važna točka je profesionalnost na koju treba računati ako vjerujete nekome s iglama i svojim tijelom.

akupunktura za bolove u leđima