Kako kontrolirati san

Jeste li frustrirani zbog svog sna? Naravno, premalo spavanja nije dobro za vas, ali previše spavanja također može biti uzrok mnogih problema! Spavanje je normalno stanje nesvijesti kod većine životinja, ali i ljudi, pri čemu se njihov pažljivi voljni tijek tijela zapravo sažima. To je mogućnost za fizičko tijelo da se obnovi, zbog živčanog sustava do mišićnog sustava.

Kontrola sna

Za veliki broj ljudi, ekstremna pospanost doista dolazi u način svakodnevnog rada, aktivnosti u slobodno vrijeme i briga o djeci. To se prepoznaje kao hipersomnija, ponovljena pospanost zbog koje ljudi požele često drijemati, još uvijek na poslu.

Savjeti za kontrolu sna:

1. Promijenite svoj stil života:

a) Prestanite pušiti:

Nikotin je tonik, pa vas izbjegava da zaspite.

b) Dodati rasporedu spavanja:

Pridržavanje rasporeda spavanja će se prilagoditi vašem tijelu na ciklus spavanja i buđenja zajedno s podržavanjem zdravijeg sna.

c) Promijenite stari madrac:

Pod uvjetom da je vaš madrac star (više od 6-7 godina) poslije je vrijeme da ga zamijenite s novijim.

d) Toplina:

Idealna temperatura za vašu spavaću sobu je oko 70 ° F ili 21 ° C.

e) Isključite elektroniku:

U vašoj spavaćoj sobi ne smije biti lažnog svjetla. Ipak, mala LED svjetla mogu ometati vaš san. Osim toga, izbjegavajte jako svjetlo 1-2 sata prije odlaska u krevet (poput televizora).

f) Večera za jelo:

Pričekajte najmanje 3 sata kasnije od večere prije nego što odete na spavanje.

2. Spavajte dovoljno noću:

To može zvučati jasno; međutim mnogi od nas ustupaju mjesto brijanju sat vremena, inače dva puta izvan vremena za spavanje pri izlasku sunca, inače noću da radimo druge stvari. Gotovo svim odraslim osobama potrebno je 7 do 9 sati noću, a tinejdžerima često treba punih 9 sati. Blokirajte 8 ili 9 sati za spavanje svake noći.

3. Vježba:

Održavajte protok krvi tijekom dana, može održati tijelo u formi, kao i izgraditi vaše navike spavanja dodatno zdravima. Pod uvjetom da vam posao ne dopušta fizičku aktivnost, pokušajte jogirati prije večere. Ipak, nemojte vježbati prije spavanja jer će vam u protivnom teže zaspati.

4. Popunite zapis o spavanju:

Snimanje vaših obrazaca spavanja, zajedno s ponašanjima koja ste imali prije nego što pokušate prisustvovati spavanju, olakšat će vam da odredite okidač za dobar ili loš san. Također ćete promatrati odnos između vaše razine budnosti tijekom dana, kao i količine sna koju spavate svake noći.

5. Budite zdravi:

Nadoknadom vitamina i hranjivih tvari u vašem tijelu, možete fizički održati pravi put. Progutajte veliki broj vode jer vas dehidracija može umoriti i otežati buđenje pri izlasku sunca.

6. Sklonite pozornost s kreveta:

Držite krevet za spavanje. Ne biste trebali učiti, gledati televiziju, igrati video igrice ili koristiti prijenosno računalo u krevetu. ” Izbjegavajte bilo kakve intenzivne rasprave u krevetu. Možda će vas napustiti neispavani.

7. Probudite se i izvedite nešto:

Kad jednom završite svoju rutinu, krenite. Prošetajte do posla, inače, ako se vozite, parkirajte se malo i idite stepenicama gore. Vikendom možete prošetati ili usisati. Što god radili, vaša krv se kreće. Omogućit će vam da očistite mentalne paučine koje je ostavio san, kao i da se smirite.

9. Provjerite kod liječnika ako je bitno:

Vaši problemi sa spavanjem mogu imati fiziološku osnovu koju liječnik može dijagnosticirati i liječiti. (Međutim, imajte na umu da količina lijekova za spavanje može imati kontraproduktivne nuspojave.