Kako dobiti više testosterona

Nakon 30. godine mnoge normalne tjelesne funkcije počinju se usporavati … ili čak raspadati. Pad zdravlja može biti posljedica mnogo različitih čimbenika, ali sve se više starijih odraslih pita o tome kako dobiti više testosterona. Tražite li prirodne metode za borbu protiv niskog T -a ili ste spremni istražiti medicinske programe za povećanje razine testosterona, informacije koje slijede podržat će vaše napore.

Savršeno muško tijelo Strašan bodybuilder pozira

5 jednostavnih koraka za prirodan unos testosterona:

Prema savjetima od Medicinski centar TRT za one čija je razina testosterona možda samo malo pala, moguće je slijediti ovih 5 jednostavnih koraka kako biste prirodno dobili testosteron i vidjeli pozitivne rezultate.

Vježbajte umjereno:

Ovo je jedan slučaj da više nije bolje. Izbjegavajte prekomjerne napore koji mogu uzrokovati oslobađanje kortizola, tjelesnog hormona za smanjenje stresa. Kortizol djeluje protiv vaših napora da dobijete više testosterona i može smanjiti dostupne razine čineći vaš problem niskog T još gorim.

Puno sna:

Dobar san može učiniti čuda za opće zdravlje tijela, ali prvenstveno je tijekom dubokog neprekinutog sna s potpunim ciklusima mozak u stanju proizvesti hormone potrebne za održavanje organizma na najzdraviji način. Zdravi ciklusi sna vrlo su važan sastojak za prirodno dobivanje testosterona.

Smanjiti stres:

Uz gore spomenute pretjerane vježbe, stres bilo kojeg oblika može povećati tjelesnu proizvodnju kortizola. Bilo da stres dolazi iz kućnog ili poslovnog života, ili negdje između, život sa stresom ozbiljno šteti gotovo svakoj tjelesnoj funkciji. The hormona kortizola poznati je neprijatelj svih ostalih hormonskih ravnoteža. Tijelo se jednostavno pokušava zaštititi, ali općenito razina testosterona opada kada je kortizol visok.

Gubitak tjelesne masti:

Studije su pokazale da će uskladištene tjelesne masti pretvoriti testosteron u estrogen u tijelu. Jedini siguran način da se to spriječi je da izgubite višak tjelesne masti i radite na mršavijoj i trimernijoj tjelesnoj građi.

Izbjegavajte toksine:

Kemikalije koje se nalaze u visoko prerađenoj hrani ometaju sposobnost tijela da iskoristi testosteron. To se također odnosi na one otrove koji se zagrijavaju ispiru iz plastičnih posuda i boca. Izbjegavajte ove zagađivače kako biste maksimalno iskoristili svoj testosteron.

10 korisnih namirnica za prehrambeni unos testosterona:

Najvažnije namirnice za nutritivno dobivanje testosterona uključuju one s cinkom, proteinima (aminokiseline), vitaminima B i omega-3 masnim kiselinama. Općenito, preporučuje se protuupalna dijeta. Iako je sve to moguće dobiti bilo životinjskom ili biljnom prehranom, istraživači su otkrili da mnogi životinjski proizvodi zapravo mogu sniziti testosteron i povećati estrogen jer stvaraju kiselinu pri probavi, a često i zato što su same životinje sadržavale hormone.

Dakle, nastavljajući s našim koracima za prirodno dobivanje testosterona, ovdje ćemo spomenuti neke od najmoćnijih namirnica:

Povrće iz porodice Cruciferous korisno je u blokiranju estrogena u tijelu čineći testosteron učinkovitijim. Među njima su brokula, cvjetača, kupus, kelj i repa.

Kokos:

Bilo da jedete kokos svježi, kao mlijeko ili sirovi kokosov maslac, ovo je izvanredan izvor zdravih masti. Potiče rast mišića, mišićnu masu i uravnotežuje razinu hormona.

Sjemenke:

Uključite sjemenke bundeve, chia, konoplje, lana i sezama radi njihove dobrobiti u opskrbi omega-3 masnoćama. Oni su također odličan izvor cinka i pružaju triptofan koji pomaže u ravnoteži tjelesnih hormona. Lan i sezam korisni su jer sadrže polifenole koji smanjuju estrogen u krvotoku.

Gljive:

One su korisne jer blokiraju proizvodnju enzima aromataze. Aromatazu treba blokirati jer je ona odgovorna za pretvaranje testosterona u estrogen. Potražite Portobello, crimini, baby button i shiitake gljive te ih jedite sirove ili kuhane.

Maca:

Osim što podiže i normalizira razinu hormona, pokazalo se da maca poboljšava i libido. Također je od pomoći u povećanju vaše energije za vježbanje … što također pomaže u povećanju razine testosterona.

Avokado:

Zdrave masti na biljnoj bazi čine čuda na tjelesnom hormonskom sustavu i razini energije. Masti ovog voća i bogat vitamin B6 pomažu smanjiti kortizol i povećati testosteron.

Cjelovite žitarice:

Slično kao i sjemenke, polifenoli se mogu naći u cjelovitim žitaricama, kao što su:

  • Pšenica
  • Raž
  • Zob
  • Kukuruz
  • Jedva
  • Riža
  • Proso

Polifenoli su korisni jer pomažu u smanjenju estrogena u tijelu.

Zeleni čaj:

Ovo je izvrstan izvor fitokemikalija koji pomažu u smanjenju estrogena. Zeleni čaj ima niz drugih prednosti, uključujući smanjenje kolesterola, snižavanje krvnog tlaka i prevenciju raka.

Jaja:

Jaja su prirodno bogata zasićenim mastima, omega-3 masnim kiselinama, proteinima i vitaminom D, a svi su oni neophodni za proizvodnju testosterona. Iz tih razloga, korisno ih je uključiti u prehranu.

Divlji losos:

Čak i kada slijedite alkalizirajuću biljnu prehranu, često je zdravo uključiti ovu ribu zbog njezinih izvanrednih svojstava. Bogat je magnezijem, omega-3 masnim kiselinama, proteinima i vitaminom B. Također snižava razinu SHBG (globulina koji veže spolne hormone) što čini testosteron neučinkovitim.