8 Učinkovitih tretmana za smanjenje bolova u donjem dijelu leđa

Početak ponedjeljka ujutro dočekala je bolna bol koja vas je udarila u leđa, a dok vaš šef misli da samo pronalazite drugi izgovor da ne dođete na posao, zagrijavate vrelu vodu smišljajući načine kako se riješiti bolova u leđima sutra ujutro.

Učinkoviti tretmani za smanjenje bolova u donjem dijelu leđa

Bolovi u leđima uobičajen su zdravstveni problem koji bez nadzora može rezultirati nečim ozbiljnim. Često to može biti povlačenje mišića ili loše držanje za spavanje. Iako loše držanje može izazvati bolove u leđima, brojni čimbenici poput povlačenja mišića, traume, artritisa, trudnoće, hernije diska i išijasa dovode do akutne boli u leđima. Bol u donjem dijelu leđa može omesti život i vrlo je teško nositi se s boli. Ako su uzrokovani jednostavnim čimbenicima poput držanja ili naprezanja leđa, bol će vjerojatno nestati nakon 1 do 2 tjedna. Međutim, kronični bolovi u leđima mogu značiti temeljni problem i trebaju liječničku pomoć

Kako liječiti bolove u donjem dijelu leđa:

U ovom trenutku postoji nekoliko lijekova za liječenje koji bi vam mogli pomoći da osjetite bolne mišiće. Evo naših 7 najboljih tretmana bolova u donjem dijelu leđa s odličnim rezultatima.

1. Ispružite bol:

rastegnuti

Vježbe malih razmjera kod kuće svako jutro mogu vam pomoći da se nosite s bolovima u leđima bolje od bilo kojeg ljekarničkog lijeka. Ove vježbe obično uključuju normalno istezanje što nas dovodi do joge. Ovo je spor proces i rezultati mogu potrajati dok se ne pojave. Međutim, malo istezanja ujutro usklađeno s pravilnim disanjem može ojačati mišiće leđa i učiniti ih fleksibilnijima. Ovo je jedan od najboljih tretmana bolova u donjem dijelu leđa.

2. Kiropraktičar:Kiropraktor

Kiropraktičari se u osnovi nazivaju šaptači tijela, a odabir lekcije kiropraktike mogao bi vam pomoći u ublažavanju bolova u leđima na profesionalniji način. Kiropraktičar je svestrano specijaliziran za dijagnosticiranje i liječenje neuromuskuloskeletnih problema. Odabirom jednog možete doći do izvora boli, bilo da je u pitanju loša tetiva ili meka kost ili neki tvrdoglavi mišići. Ovo je jedan od sjajnih tretmana bolova u donjem dijelu leđa.

3. Vježba:

Grupa ljudi u teretani na satu aerobika

Neka vam loša leđa ne pokvare zabavno vrijeme. Odlučite se za aerobne satove, mješavinu plesa i vježbi gdje intenzivno vježbate dobru minutu prije nego što se konačno odlučite za predah. Aerobik je sličan jogi, ali brzim tempom s brzim ritmom. Krećući se uz dobar tempo glazbe, rastežete se, uvijate i povlačite kako biste oslobodili mišiće čvrstih čvorova i vezica. Ovo je jedan od najboljih lijekova za bolove u donjem dijelu leđa.

4. Zakopčajte ga:

zakopčajte ga

Znamo da vas snažni bolovi u leđima mogu učiniti još manje fleksibilnima. Postoje dani kada kretanje postaje otežano i istaknuti jecaj izmiče vam iz usta svaki put kad morate ustati od sjedenja. Za ove teške dane možete se odlučiti za pojas za podršku leđa, koji je široki pojas koji je omotan i čvrsto pričvršćen oko struka kako bi se bol ukrotila. No, nositi ovo možda neće biti lako iskušenje. Ovo je jedan od najboljih tretmana bolova u donjem dijelu leđa.

5. Akupunktura za teški tretman donjeg dijela leđa:

 

Akupunktura

Akupunktura je stara kineska tehnika liječenja u kojoj se tanki vrhovi igle ubacuju i cijepe u vaše tijelo, područje problema. Naše tijelo ima qui (chi) ili energiju koja održava funkcije u ravnoteži i nakon što se spriječi slobodan protok quija, pojavljuju se tjelesni problemi. Uključivanjem igle u desne čvorove i nerede, oni oslobađaju prepreku dopuštajući qui -u da se ponovno oslobodi. Ovo je jedan od sjajnih tretmana bolova u donjem dijelu leđa.

6. Kompresori:

kompresor

Kompresori su dobar način da se nosite s bolovima u leđima, ali to je samo kada je bol površna i nije previše duboko integrirana u vaš sustav. Mali pad na leđa može uzrokovati bol i upalu koje se mogu umanjiti hladnim gel oblogom, a lošem mišiću može trebati pomoć vruće vrećice. Ovo je jedan od najboljih lijekova za bolove u donjem dijelu leđa.

7. Medicinska pomoć:

medicinski

Često je najlakši i najoptimalniji način umanjivanja bolova u leđima kupnja cijevi losiona za ublažavanje boli ili gela i kreme te temeljita masaža leđa kako bi ukočeni mišići postali fleksibilni. Ovo je jedan od najboljih tretmana bolova u donjem dijelu leđa..

8. Ergonomski madrac

Ako vam je madrac pretvrd ili premekan, to može uzrokovati bolove u donjem dijelu leđa. Ergonomski madrac može vam ublažiti bol nudeći pravu potporu leđnim mišićima. Memorijska pjena jedan je od najpreporučljivijih madraca koji nudi prirodno držanje za spavanje i izbjegava naprezanje donjeg dijela leđa.

Bol u donjem dijelu leđa obično se zanemaruje, smatrajući to normalnom boli. Međutim, bolovi u donjem dijelu leđa signal su da se ne pridržavate tjelesnih potreba. Bilo da se radi o ispravljanju držanja ili promjeni madraca ili čak traženju liječničke pomoći, bolove u donjem dijelu leđa potrebno je liječiti što je prije moguće. Vježba je još jedan važan element za zadržavanje donjeg dijela leđa i jačanje mišića leđa.