19 najboljih multivitamina za muškarce 2021 .: brzi vodič

Nedostatak vitamina postao je sve veći dio života svakoga. U današnje vrijeme postoji svijest o nedostatku vitamina i kako ga prevladati! Vitamini i minerali su temeljni dio našeg života kao disanje. Nekoliko studija dokazuje da su neophodne za održavanje našeg tijela zdravim i pomažu vam u borbi protiv bolesti. Muškarci su neke od žrtava nedostatka vitamina i minerala u tijelu. Potrebno je imati ideju o esencijalnim multivitaminima za muškarce i izvorima odakle ih možete nabaviti.

Esencijalni vitamini i minerali koji su potrebni muškarcima:

Organske tvari koje proizvode biljke ili životinje nazivaju se vitaminima i ne sintetiziraju se u našem tijelu (osim vitamina D) pa ih je potrebno unositi hranom. Minerali su anorganski i dostupni su iz tla, stijena ili vode, a minerale možete apsorbirati iz okoliša. Vitamini su dvije vrste, topivi u vodi, koji sadrže osam vitamina B i vitamin C. Vitamini A, D, E i K su topljivi u mastima.

 • Savršena koža i dobar vid-vitamin-A.
 • Proizvodi energiju – vitamin B1 (tiamin).
 • Štiti vaše tijelo od radikala – vitamin B2 (riboflavin).
 • Smanjuje potencijalne srčane rizike – vitamin B3 (niacin).
 • Jača imunitet – vitamin B5 (pantotenska kiselina).
 • Proizvodnja mijelina i stanica – vitamin B6 (piridoksin).
 • Povećava metabolizam i zdravlje kože – vitamin B7 (biotin)
 • Poboljšanje živčanog sustava – vitamin B9 (folat).
 • Proizvodnja eritrocita – vitamin B12 (kobalamin).
 • Rast tjelesnog tkiva-vitamin-C.
 • Jače kosti-vitamin D.
 • Imunitet – vitamin E.
 • Zdravlje srca i kostiju-vitamin-K
 • Zdravlje štitnjače – jod.
 • Magnezij za biokemijsko funkcioniranje tijela
 • Omega 3 masne kiseline za zdravlje mozga
 • Kalcij za zdravlje kostiju.
 • Željezo sprječava anemiju.
 • Kolin za funkcije jetre.

Najbolji izvori hrane za esencijalne vitamine:

Mnoge namirnice obiluju vitaminima i mineralima koji su neophodni za zdravo funkcioniranje vašeg tijela. Uvođenjem nekoliko promjena u prehrani dodavanjem zdravog voća, povrća i mliječnih proizvoda za zdravu promjenu. Ovdje je popis namirnica, vitamina i minerala koje vam pružaju kako biste ostali u formi i lako dostupni.

19 najboljih multivitamina za muškarce:

Čak i uz sav unos hrane, ponekad će biti potrebno uzeti dodatke za određeni nedostatak, ovisno o vašem tijelu. Pogledajte ove multivitaminske dodatke, posebno za muškarce, koji su lako dostupni na tržištu.

1. GNC Mega Men 50 Plus One dnevni multivitamin:

Gnc Mega Men 50 Plus

KUPI SADA

Ultra koncentrirana multivitaminska tableta tvrtke Gnc mega men 50 plus jedan dnevno isporučuje 39 vitalnih nutrijenata koji uključuju 18 vitamina i minerala u jednoj kapsuli. Bori se protiv radikala iz vašeg tijela jer je ispunjeno antioksidansima. Također sadrži folnu kiselinu i vitamin B1 koji pomažu povećati metabolizam i proizvodnju energije. GNC mega men multivitamin također ima L-arginin koji poboljšava spolno zdravlje jer likopen potiče optimalnu funkciju prostate i pravilan protok urina.

Nuspojave: Neugodan okus, uznemiren želudac, mučnina i crvenilo neke su od nuspojava, a ako ti simptomi potraju, obratite se liječniku.

2. Essattovite muškarci:

Essattivite Men

KUPI SADA

Ove multivitaminske tablete sadrže 300 mikrograma likopena koji poboljšava zdravlje srca, mješavinu vitamina A, E i cinka koji imaju antioksidativna svojstva koja pomažu vašem tijelu da ozdravi. 15mcg mcg Brahmi, koji povećava vitalnost i reproduktivno zdravlje kod muškaraca. vitamini D3 jačaju vaše kosti, a ashwagandha pomaže pravilnoj probavi i smanjuje umor.

Nuspojave: Nema posebnih nuspojava.

3. Naturyz muški sportski multivitamin:

Naturyz Muški sport

KUPI SADA

Ovo je multivitamin za muške sportove tvrtke Naturyz. Ima mješavinu 55 vitalnih hranjivih tvari i pojačavača koji uključuju vitamine, pojačivače testosterona, minerale, antioksidanse, sportske aminokiseline, fitonutrijente vitalnosti, probavne enzime koji pomažu vašem tijelu da obnovi potrebne vitamine i minerale. Također podržava zdravlje kostiju i očiju.

Nuspojave: Nema posebnih nuspojava.

4. MuscleXP MultiVitamin muškarci svakodnevni sportovi s 47 nutrijenata:

Muclexp Men Daily Vital Sports

KUPI SADA

Muscle XP multivitaminski svakodnevni sportovi za muškarce imaju sveobuhvatnu i potpunu formulaciju koja isporučuje 47 minerala, vitamina, fitonutrijenata, antioksidansa, aminokiselina, probavnih enzima koji se stapaju u jednu tabletu. Ispunjava i potvrđuje sve zahtjeve s kojima se muškarci suočavaju.

Nuspojave: Iako nema nuspojava, potrebno je održavati dozu.

5. Optimalna prehrana, ON Opti-Men multivitamini:

Na Opti Men

KUPI SADA

Ako tražite multivitamine koji promiču zdrav način života, onda je Opti-men multivitamin najbolji za vas. To je savršen dodatak hranjivim tvarima male veličine i pomaže u gubljenju nepotrebnih masnoća. To je mješavina sastojaka koji imaju antioksidanse, vitamine i ekstrakte koji postavljaju temelje i pomažu u promicanju zdravog tijela.

Nuspojave: Zatvor, uznemireni želudac i proljev neke su od nuspojava koje se smanjuju nakon što se tijelo navikne na tablete.

6. Jednodnevne jednodnevne multivitaminske tablete za zdravlje muškaraca:

Muškarci jedan dan

KUPI SADA

To je multivitaminski i multi-mineralni dodatak koji je formuliran na takav način da podržava zdravlje srca i održava vaš krvni tlak na zdravoj razini te vašem tijelu daje imunitet koji pomaže u borbi protiv bolesti.

Nuspojave: Neke manje nuspojave su uznemireni želudac, neugodan okus i glavobolja. Ako postoje ozbiljni učinci poput košnice, bolje je konzultirati se s liječnikom.

7. Centrum srebrni muškarci:

Srebrni muškarci Centrum 50

KUPI SADA

Centrum silver men multivitaminski je dodatak koji vas opskrbljuje hranjivim tvarima poput magnezija, vitamina D i B6 koji pomažu u funkcioniranju mišića. Cink i vitamin B podržavaju zdravlje mozga, vitamini A, C, E i lutein pomažu u očuvanju očiju zdravim. Svi hranjivi sastojci u ovim tabletama pomažu u održavanju zdravog tijela.

Nuspojave: Mučnina, uznemireni želudac, neugodan okus i crvenilo neke su od nuspojava. Bolje je provjeriti sa svojim liječnikom ako ste alergični na bilo koji sastojak.

8. TrueBasics multivit muškarci:

Truebasics Multivit muškarci

KUPI SADA

Prave osnove multivitamina za muškarce mješavina su hranjivih tvari koje nude različite dobrobiti. Saberry, lutemax pomažu aktivnom načinu života puni energije i imuniteta. Omega-3, ginko biloba, kolin, Celastrus paniculatus pomažu poboljšati vaše pamćenje. Potencija kod muškaraca poboljšana je sastojcima poput Tribulusa, ashwagandhe, ekstrakata sjemenki mucune, Safed Musli.

Nuspojave: Ljudima se možda neće svidjeti snažan okus.

9. Swisse muški Ultivite dnevni multivitamin:

Swisse Mens Ultivite Multivitamin

KUPI SADA

Daily multivitamin by Swisse men’s ultivite formulacija je koja miješa više od 40 sastojaka koji uključuju nekoliko vitamina i minerala te prirodne biljne ekstrakte i druge hranjive tvari što je izvrstan način za održavanje zdravlja. Ovo je način na koji jedna tableta osigurava preko 40 prehrambenih potreba muškaraca. Također pomaže u proizvodnji energije, kognitivnoj sposobnosti i pravilnoj funkciji mišića.

Nuspojave: Provjerite sastojke kako ne biste bili alergični na bilo što.

10. Rainbow Light multivitamin za muškarce:

Rainbow Light Mens One

KUPI SADA

Ovo je multivitaminski dodatak koji sadrži fuziju sokova od povrća, probiotika i probavnih enzima koji ga čine dodatkom vitamina na bazi hrane. Poboljšava srce, prostatu i reproduktivno zdravlje. Ovo je savršen izbor za muškarce s alergijama na hranu jer ne sadrži gluten, mliječne proizvode, kikiriki, jaja, ribu.

Nuspojave: Nema posebnih nuspojava ako ga uzimate u potrebnoj dozi.

11. Now Foods ADAM Superior muški višestruki vitamin:

Now Food Adam Superior Mens Multi

KUPI SADA

Ova multivitaminska kapsula za muškarce sadrži Saw palmetto, likopen, alfa lipoičnu kiselinu i CoQ10 zajedno s ekstraktima sjemenki grožđa i prirodnim resveratrolom koji su neophodni nutrijenti koji pomažu u održavanju savršenog zdravlja. Posebnost ovog multivitamina je u tome što ne koristi nepotrebne sastojke koji su muškarcima potrebni za održavanje kondicije.

Nuspojave: Nema navedenih nuspojava.

12. Priroda mu je napravila više vitamina i minerala:

Naturemade Multi za njega

KUPI SADA

Sastoji se od 22 vitalna nutrijenta koji vašem tijelu pružaju potrebnu nutritivnu podršku. Vitamin A neophodan je za zdrav rad očiju i gradi robustan imunološki sustav. Sadrži vitamin D koji pomaže u jačanju kostiju, zuba, mišića i imunološkog zdravlja. Ovo je bez glutena, nema dodanih boja i umjetnih aroma.

Nuspojave: U pravilnim dozama nema mnogo nuspojava.

13. Vitafusion muški gumeni vitamini:

Vitafusion multiviti

KUPI SADA

Riječ je o gumenim vitaminima za muškarce tvrtke Vitafusion koji koriste odvažne okuse i boje koji su hranjiva i ukusna alternativa tabletama koje se teško gutaju. Omogućuju vam ugodan način svakodnevnog uzimanja multivitamina koji su neophodni muškarcima. Proizvodnja energije, zdravlje prostate i jačanje imunološkog sustava neke su od prednosti ovih multivitaminskih guma. Bez glutena je, bez mlijeka, kikirikija, orašastih plodova ili soje.

Nuspojave: Zatvor, proljev, uznemireni želudac neke su od nuspojava sve dok se vaše tijelo ne prilagodi ovim multivitaminima.

14. Put prirode, živi! Jednom dnevno, multivitamini za muškarce:

Natures Way Alive Once Daily Mens

KUPI SADA

Sadrži vrhunske vitamine B, aktivni oblik B12, Quatrefolic L-metilfolat, aktivni oblik folata koji podupiru prehranu cijelog tijela. Hranjive tvari pomažu u očuvanju zdravlja srca, očiju. Također pomaže u mišićnim kostima, stanicama, probavi, imunitetu i metabolizmu. Također ima snažan učinak na kosu, kožu i nokte.

Nuspojave: Uobičajene nuspojave su uznemireni želudac, glavobolja i neugodan okus.

15. Garden of Life, moja ljubazna organska hrana, muškarci jednom dnevno, multivitamini s cjelovitom hranom:

Mykind Mens jednom dnevno

KUPI SADA

Ovo je multivitaminski dodatak koji ima prirodne i vitalne hranjive tvari koje vam pomažu u održavanju zdravog tijela. Povećava brzinu metabolizma u vašem tijelu i održava energiju dulje vrijeme. Pogodan je i za zdravlje srca i prostate. Svi sastojci koji se koriste u ovom proizvodu su organski i GMO provjereni.

Nuspojave: Uzimanje ovih multivitamina u odgovarajućim dozama je potrebno, ako se uzme u većim količinama može izazvati ozbiljne alergije.

16. Mega Food Balanced Whole Multivitamin za muškarce:

Megafood Multi za muškarce

KUPI SADA

To je uravnotežen multivitamin za muškarce koji promiče optimalno zdravlje za ljude koji ga uzimaju. Sastoji se od prirodnih i organskih sastojaka poput mrkve, brokule, naranče, smeđe riže s dodatkom hranjivih tvari koje podržavaju zdravu funkciju prostate i zdravlje kostiju s vitaminom

Nuspojave: Uznemireni želudac, proljev i zatvor neke su od nuspojava koje su privremene i nestaju nakon što se tijelo navikne na to.

17. Novo poglavlje Svaki muškarac dnevno 40+ multivitamina:

Novo poglavlje Every Mans One Daily Multi

KUPI SADA

To je multivitaminski dodatak koji je nježan i ima organske sastojke. U fermentiranom je obliku za maksimalan unos hranjivih tvari. Ovo multivitamini iz novog poglavlja sadrže superhranu poput đumbira, kurkume i palmeta, organskog povrća i začinskog bilja koje pomažu u održavanju zdravlja srca i prostate uz poboljšanje imuniteta. Svi sastojci promiču optimalno zdravlje.

Nuspojave: Nema posebnih nuspojava.

18. Pametne hlače Gumeni vitamini Višenamjenski multivitamini:

Formula za odrasle Smarty Pants

KUPI SADA

Ima 15 esencijalnih nutrijenata za muškarce u nekoliko okusa i multivitamin je za žvakanje. Sadrži vitamin B12, a folat čini apsorpciju hranjivih tvari mnogo pristupačnijom. Ovi multivitamini također su prikladni za zdravlje srca jer sadrže CoQ10 i omega-3 masne kiseline i cink, a likopen potiče zdravlje prostate. Nije GMO i ne sadrži alergene.

Nuspojave: nema posebnih nuspojava.

19. Formule za odgovor INNATE – muškarci stariji od 40 godina, jedna bez dnevnog unosa, temeljna multivitaminska formula za muškarce:

Urođeni muškarci stariji od 40 Jedan dnevno bez željeza

Jedna tableta daje vam krajnju razinu energije i multivitamin je na bazi hrane. Sadrži pravo voće i povrće kao sastojke koji podržavaju imunološki sustav i potiču zdravlje srca. Ova multivitaminska formula puno je lakše probavljiva od sintetičkih vitamina dostupnih na tržištu. Sadrži 20 esencijalnih nutrijenata koji su muškarcima potrebni za održavanje zdravog života.

Nuspojave: Nema posebnih nuspojava.

Multivitamini za muškarce neophodni su za nadoknadu našeg tijela nedostatkom hranjivih tvari. Nekoliko izvora hrane opskrbljuje nas potrebnim vitaminima i mineralima, ali ponekad je potrebna dodatna suplementacija kako bismo prevladali neke slabosti. No također je važno zapamtiti da se prije nego počnete koristiti bilo koji od ovih multivitamina posavjetujte se s liječnikom. Odaberite jednu i počnite voditi zdrav život!

Odricanje: Članak vam ni na koji način ne obećava niti jamči da ćete izliječiti nedostatak vitamina. To je samo opis proizvoda dostupnih na tržištu. Uvijek je najbolje posavjetovati se s liječnikom prije nego počnete koristiti bilo koje multivitamine ili ako primijetite ozbiljne reakcije.

PITANJA:

1. Djeluju li vitaminski dodaci?

Odg. Dodaci vitamina i minerala dobro djeluju samo ako su popraćeni pravilnim načinom prehrane i tjelovježbom koji pomažu brzo apsorbiranje dodataka i zdrav način života.

2. Jesu li svi multivitamini vegetarijanski?

Odg. Neki vitaminski i mineralni dodaci prehrani su vegetarijanski. Sastojci su navedeni na poleđini limenke i određuju se jesu li veganski. Dakle, ako želite uzimati vegetarijanske multivitamine, prvo provjerite sastojke.

3. Koliko je vremena potrebno za djelovanje multivitamina?

Odg. Potrebno je nekoliko sati da se multivitamini razgrade i proizvedu trenutnu energiju. Ostale obećane pogodnosti zvijezda