10 najboljih multivitamina za žene: što uzeti, izvori hrane i još mnogo toga!

Nedostatak vitamina prilično je uobičajen scenarij za žene mnogih dobnih skupina. Od kalcija do minerala i vitamina, žene često propuštaju ove doze za dobro zdravlje. Bilo zbog tjelesnih bolesti i bolesti, ili zbog ograničenja u prehrani i posebnih dijeta, ili zbog stresa i užurbanog rasporeda života s obzirom na pritiske u karijeri, nedostatak vitamina često utječe na opće zdravlje žena. Zato treba znati važnost multivitamina za žene!

Nekoliko studija i istraživanja dokazalo je da su vitamini, hranjive tvari i minerali bitni za opću dobrobit žena (1). Dakle, ovdje je vodič za vas da shvatite koje vitamine žene trebaju uzimati, kako ih nabaviti iz pravih izvora i još mnogo toga.

Zašto su potrebni vitamini i koji su esencijalni vitamini i minerali potrebni ženama?:

Vitamini i minerali su vrlo bitni i vitalni za opću dobrobit. Postoji ukupno 13 esencijalnih vitamina, koji su ključni za dobro zdravlje i energiju u našem tijelu. Ovi vitamini i minerali zajedno pomažu u smanjenju vjerojatnosti bolesti, održavaju nas zdravima, smanjuju infekcije, štite od krvnih ugrušaka i gubitka te povećavaju imunitet (2). S obzirom da je nekoliko istraživanja pokazalo da su žene sklonije nedostatku vitamina u usporedbi s muškarcima (3), evo zašto su vitalni za zdrav život. Evo popisa esencijalnih nutrijenata koji su potrebni ženama:

 • Dobar vid i koža – vitamin A.
 • Stvaranje energije – vitamin B1 (poznat i kao tiamin).
 • Štiti tijelo od radikala – vitamin B2 (riboflavin).
 • Zaštita i pomoć od srčanih rizika – vitamin B3 (niacin).
 • Povećanje imuniteta – vitamin B5 (pantotenska kiselina).
 • Proizvodi mijelin i štiti stanice – vitamin B6 (piridoksin).
 • Bolji metabolizam i zdravlje kože – vitamin B7 (biotin).
 • Bolji živčani sustav – vitamin B9 (folna kiselina).
 • Odgovarajuća crvena krvna zrnca – vitamin B12 (kobalamin).
 • Rast tjelesnih tkiva – vitamin C.
 • Kalcij i jače kosti – vitamin D.
 • Snaga imuniteta – vitamin E.
 • Bolje zdravlje srca i kostiju – vitamin K.
 • Zdravlje štitnjače i dobra trudnoća – Jod.
 • Pomaže biokemijskim funkcijama tijela – magnezij.
 • Omega 3 masne kiseline za zdravlje mozga.
 • Kalcij za zdravlje kostiju i sprječavanje dijabetesa.
 • Željezo za sprječavanje anemije.
 • Kolin za funkcije jetre.

Izvori hrane za esencijalne vitamine:

Ovdje su vrhunski i dostupni izvori hrane koji mogu pomoći ženama da se domognu većine ovih ključnih vitamina na dnevnoj bazi. Najlakši način za unos ovih vitamina u organizam je uravnotežena i zdrava, čista prehrana. To uključuje dobro voće, više povrća, cjelovite žitarice, mliječne proizvode i bjelančevine s niskim udjelom masti. Primarna hrana koja može biti izvrstan izvor ovih hranjivih tvari je (4),

Izvori hrane za esencijalne vitamine

10 najboljih multivitamina za žene – 2020:

Unatoč ovoj hrani, postoje uvjeti koji mogu zahtijevati upotrebu multivitamina za bolju dobrobit. Ovdje je deset najboljih esencijalnih multivitaminskih proizvoda i tableta za žene, koji su danas visoko cijenjeni na tržištu.

1. Inlife dodaci multivitaminima i mineralima za žene:

Inlife dodaci multivitaminima i mineralima za žene

KUPI SADA

Ova kutija s 60 kapsula Inlife multivitamina i minerala za žene jedna je od najpopularnijih na tržištu. Sadrži 24 esencijalna vitamina i druge prirodne formule, poput sjemenki grožđa, brusnice i ginsenga koje pomažu u jačanju imuniteta, podršci i neizmjernom zdravlju kostiju i srca. S ovim kapsulama brine se o ukupnoj ravnoteži hranjivih tvari.

2. Jedan dnevno, ženski 50+ multivitamin:

Jedan dnevno ženski 50+ multivitamin

KUPI SADA

Tvrtka One A Day prilično je popularna kapsula na zapadu, osobito u Sjedinjenim Državama, a sada je ušla čak i na indijsko tržište i u druge zemlje. Ovi dobri vitamini za žene u kapsulama posebno su korisni za osobe starije od 50 godina i imaju dobrotu svih vitamina i minerala unutar njih. Ove kapsule su dalje bez umjetnih zaslađivača i konzervansa ili sirupa, što ih čini najtraženijim suplementima na tržištu za žene u cjelokupnom zdravlju.

3. OZiva proteinski i biljni multivitamini za žene:

Oziva Multivitamini za proteine ​​i bilje za žene

KUPI SADA

Multivitamini tvrtke Oziva ne sadrže samo dobrotu multivitamina, već sadrže i prirodno bilje kao što su đumbir, tulsi, Shatavari. Za sve one koji su redoviti i aktivni u sportu i vježbanju, ove su kapsule savršene s obzirom na njihovu pomoć u pružanju velikih proteina i poboljšanju metabolizma.

4. Nature Made Multi for Her s željezom i kalcijem:

Priroda je za nju napravila više željeza i kalcija

KUPI SADA

Ove kapsule Nature Made dodatak su prehrani koje sadrže 23 hranjiva u sebi za svakodnevnu ukupnu nutritivnu potporu. Ovo su popularne ženske multivitaminske tablete s željezom i kalcijem koje ne sadrže umjetne arome. Osim prirodnih hranjivih tvari, ima i drugih minerala poput želatine, glikola, natrija i celuloze.

5. Rainbow Light ženska jedna multivitaminska tableta:

Rainbow Light ženska jedna multivitaminska tableta

KUPI SADA

Ženski multivitamini Rainbow light ne sadrže samo dobrotu multivitamina i hranjivih tvari, već imaju i prirodno voće, povrće i probiotike koji pomažu u održavanju općeg zdravlja srca i kostiju. Bez glutena su i najbolji su za jačanje imunološkog sustava i podržavaju zdrav koštani sustav.

6. Vrtni kod života za vrt vrta života za žene:

Garden Of Life Vitamin Code za žene

KUPI SADA

Vitamin Code kapsule tvrtke Garden of Life vegetarijanske su kapsule posebno izrađene za poboljšanje zdravlja srca, boljeg reproduktivnog sustava i dobrobiti žena. Osim prirodnih hranjivih tvari i minerala, proizvod također sadrži organsko voće i povrće poput cikle, brokule, jabuke, špinata, rajčice, jagode, kupine, krastavaca, celera i drugog zelenog povrća. Pomaže u opskrbi tijela antioksidansima i podržava cjelokupni imunološki sustav.

7. Centrum Silver Adults 50+ multivitamini za žene:

Srebrni odrasli Centrum 50+

KUPI SADA

Kapsula Centrum Silver još je jedan popularan i najbolji multivitamin za žene starije od 50 godina. Kapsule sadrže sve vitamine i minerale, zajedno s antioksidansima koji pomažu u poboljšanju općeg zdravlja i dobrobiti, povećavaju razinu energije i pružaju imunitet zdravlju srca i kostiju.

8. Kirkland dnevne multivitaminske tablete:

Kirkland dnevne multivitaminske tablete

KUPI SADA

Dnevne multivitaminske i mineralne kapsule Kirkland popularne su za pružanje ukupnih hranjivih tvari i antioksidansa potrebnih tijelu. popularni su čak i kao dodaci prehrani i pomažu u uravnoteženoj prehrani, s razinom energije i imuniteta. Ove kapsule pomažu ženama u dobrom zdravlju kostiju i srca, s većom razinom energije u svakodnevnom životu.

9. Prave osnove Multivitamini za žene:

Prave osnove Multivit žene

KUPI SADA

Multivitamini i kapsule True Basics za žene pomažu u boljem i aktivnijem načinu života, povećavaju razinu energije i pružaju potporu općoj dobrobiti i zdravlju. Osim svih vitamina i minerala, prave osnove kapsule također sadrže ekstrakt sjemenki grožđa, šipak i druge antioksidanse za jačanje imuniteta i snagu. Oni također pomažu u boljem zdravlju kose i kože putem sastojaka kao što su zeleni čaj i soja.

10. Multivitamin Health Kart za žene:

Zdravlje Kart Multivitamin

KUPI SADA

Ove multivitaminske kapsule za zdravlje specifične za žene tvrtke Health Kart potencijalno imaju nekoliko minerala i hranjivih tvari, pored prirodnih sastojaka poput ginsenga, soje, likopena i ginka bilobe. Ovi prirodni nutrijenti, zajedno sa zdravim vitaminima i mineralima, pomažu u podizanju razine energije, jačanju imunološkog sustava, potpomažu cirkulaciju krvi i promiču zdravo biće. Najbolji su multivitamini za žene starije od 40 godina.

Osim ovih danih kapsula, druge popularne i zapažene su one one one light rainbow light, kapsule žive ženske energije, vitafusion ženske gumene vitamine, švicarski ženski ultivit, olly ženski multivitamin i prirodne ženske multivitaminske kapsule.

Kada je potreban multivitamin?

Može postojati nekoliko slučajeva kada se multivitaminske kapsule poput ovih mogu zahtijevati za pomoć tijelu. Neki od čimbenika koji mogu zahtijevati zahtjev ovih multivitamina su,

 • Tjelesne bolesti i problemi poput anemije, nedostatka vitamina.
 • Nedovoljna težina.
 • Poseban sustav prehrane.
 • Starost iznad 60 godina.
 • Faza trudnoće i reprodukcije.

No, prije nego što se obratite sami da razmotrite ove vitaminske kapsule, važno je posavjetovati se s liječnikom.

Moramo imati na umu da dok uzimate ovaj multivitamin za žene u kapsulama, uvijek biste trebali imati na umu uravnoteženu i zdravu prehranu za opću dobrobit. Ovo su samo dodatci koji mogu pomoći i povećati razinu energije i povećati imunološki sustav, ali ne mogu biti dugoročna alternativa. Dakle, uvijek bismo savjetovali da slijedite zdrav i čist način života za bolje zdravlje.

Odricanje: Uvijek se posavjetujte sa svojim liječnikom prije nego što odlučite uzeti bilo koju od ovih multivitaminskih i mineralnih tableta. Ovisno o vašem tjelesnom stanju i specifičnim zdravstvenim problemima, liječnik može prema potrebi savjetovati alternative ili bolje mogućnosti.

Česta pitanja:

1. Koje mogu biti prednosti redovitog uzimanja multivitamina?

Redovito uzimanje multivitamina ima nekoliko prednosti, poput povećanja ukupnog zdravlja i imuniteta, povećanja razine energije, smanjenja umora i umora, pomaganja u snu i pomoći u reproduktivnom sustavu.

2. Koliko je potrebno da ovi najbolji multivitamini djeluju na zdravlje žena?

Općenito, bilo bi potrebno najmanje dva do četiri tjedna da multivitaminske kapsule djeluju i počnu vam prikazivati ​​rezultate.

3. Kada je pravo vrijeme za uzimanje multivitamina dnevno?

Nikada ne uzimajte multivitamine na prazan želudac. Uvijek možete razmisliti o uzimanju ovih kapsula za objavljivanje dnevnog obroka.