30 jednostavnih i lakih zanata za djecu 2021

Svima nam je poznato što je zanat i to je najbolji način da se ubije vrijeme. No jeste li se ikada zapitali da to može biti zaista dobra vještina koju možete naučiti svoju djecu, od samog djetinjstva. Smatralo se da djeca u svojoj školi imaju puno zanatskih aktivnosti, ali oni na to zapravo ne obraćaju pažnju. Još se sjećam dana iz djetinjstva kada sam dobio toliko zanata, uključujući šivanje, rad na papiru, vješanje na zid i još mnogo toga.

Jednostavni i laki zanati za djecu:

Pa da vidimo koji zanati dijete može najbolje raditi, nekih 30 najboljih zanata za djecu,

1. Zidni viseći zanat:

Zidni viseći zanat

Zidno vješanje je vrsta zanata u kojoj osoba treba napraviti sve što možete objesiti na zid, ovo su dobre zanatske ideje za djecu, možete napraviti zid koji visi od jednostavnih listova u boji i nekog ukrasnog materijala na koji se možete zalijepiti poput cvijeća ili malih kreativnih kuglica, samo morate napraviti petlju tako da visi na zidu.

2. Zanat za šivanje:

Šivanje zanata

Kad vaše dijete odraste, treba ga naučiti da bude neovisno i male stvari mu trebaju biti poznate, zato je jedna od najboljih zanatskih aktivnosti za djecu šivanje, a ne jednostavno šivanje da vaše dijete nauči drugačije šivanje poput petlje, križa i još mnogo toga , ako se vašem djetetu daje neka školska aktivnost obratite pozornost i napravite zanat od šivanja.

3. Zanat od štapića za sladoled:

Zanat od štapića

Svaki klinac voli sladoled i ono što možete učiniti je da, kad djeca završe sladoled, zadržite štap sa sobom, a jedan jednostavan način da naučite djecu da nauče o životinjskim je da boje nateraju djecu da ofarbaju štapiće, a zatim naprave lice životinjama poput slona, ​​tigra i druge i zalijepite te životinje ‘na štap’, ovaj će ih laki zanat naučiti o životinjama, a to se može držati u njihovoj sobi.

4. Zanat od papirnih ploča:

Zanat od papirnih ploča

Odskočna daska da vaše dijete nauči o zanatu su ovi jednostavni zanati za djecu, na jednostavnom papirnatom tanjuru dijete može napraviti zečića kao papirnatu ploču koja mu je lice i izrađuje uši od obojenog papira te očiju i nosa. Ovo je lagan zanat i ne zahtijeva puno energije pa djeca mogu lako učiti.

5. Obrt za životinje:

Zanat za životinje

Samo u djetinjstvu djeca ‘žele’ znati sve o životinjama i stvarima, a svako dijete ima svoju omiljenu životinju, evo jednog zanata za djecu koje trebate učiniti samo zalijepiti štapić sladoleda i napraviti životinjsku figuru i boju njih ili slikati. Jednostavno se napravi da ih dodo oboji u žuto i napravi oči i nos, a vi ga dijete možete držati na stolu.

6. Pamučni zanat:

Pamučni zanat

Zanati od pamuka jednostavni su zanatski zanati za djecu od pamuka koje možete napraviti ovcama sve što trebate učiniti je natjerati svoje dijete da sakupi štapić sladoleda ili grančice iz okolice, a zatim komadiće vate, zalijepiti komadiće vate na štapić neki okrugli oblik na oslikanim stabljikama ili štapiću onda napravite oči, a mali nos, pa dobijete ovcu.

7. Pješčani zanat:

Pješčani zanat

Pa, navika je svakog djeteta da skuplja pijesak s plaže ili bilo gdje s kojim se igra, jedna dobra stvar koju vaše dijete može učiniti je napraviti pijesak, kao što se na list papira pijesak može zalijepiti cvijet napravljen na njemu s koricama od pistacija. Ovo je stvarno dobar zanat za klince koji se također može uokviriti i zadržati.

8. Zanat od tkanine:

Zanat od krpe

Djeca se vole igrati malim igračkama koje imaju, pa zašto im ne biste dali priliku da naprave svoju, od igle od tkanine najbolje što dijete može napraviti je helikopter za igračke, samo morate ofarbati iglu za tkaninu i dodati malo štapića da bi mu dao krila, tada je mali helikopter savršeno napravljen. Ovo su cool zanati za djecu, ali i novi zanati.

9. Obrt za lutke:

Obrt za lutke

Svaka se djevojka voli igrati s lutkama pa zašto ih ne naučite naučiti izrađivati ​​zanate s lutkama, ovaj kul zanatski rad za djecu zabavan je koncept za naučiti ih. Ove lutke mogu biti izrađene od različitih stvari, bilo od papirnatih lutkica ili one od koje možete napraviti lutke od tkanine i u nju staviti neku spužvu ili pamuk. Napravite lutku od kartona, a zatim samo nacrtajte i bolite lutku i izrežite je.

10. Zanat sa točkovima:

Obrt sa točkovima

Pin točak su mali ventilatori koji se kotrljaju kad puše vjetar, dijete trči sa kotačićem u ruci koji ga pokreće s vjetrom, ovo može biti zanat za djecu jer samo morate napraviti okrugli ventilator od role papira i zalijepite ga za stabljiku ili neku grančicu pa je samo ukrasite. Ovo je lagan zanat za malu djecu jer ventilator mora biti okruglog oblika kako bi se lako kretao.

11. Zmajeva letjelica:

Zmajeva letjelica

Ovaj sjajan zanatski posao za djecu je nevjerojatna stvar, djeca mogu natjerati zmaja da im izleti iz ruke sve što trebate učiniti je ručno ispisati na listu papira, a zatim ga izrezati i zalijepiti na štapić ili grančicu sladoleda onda mu daj oči i uši i gotov si sa zanatom.

12. Zanat od platna:

Zanat od platna

Jedna nova ideja je izrada platna koju vaša djeca mogu učiniti lakim zanatom od vašeg djeteta samo je potrebno uzeti platno i izrezati abecedu koja želi može biti prvo slovo njihovog imena, a zatim je prekriti vunenom niti različitih boja i Izvolite s jednostavnim zanatom za djecu koji se može držati za bočnim stolom.

13. Letjelica od morskih školjki:

Brod Sea Shell

Morske školjke suveniri su koje svako dijete sakupi kada posjeti plažu ili mjesto pijeska, jedna laka zanatska ideja za djecu je da od te morske školjke možete napraviti umjetnost, samo da slika tu školjku i napraviti male oči i uši tako da izgleda privlačno i od nje će biti napravljena i mala životinja.

14. Zanati od papira:

Papirnati ventilacijski zanat

Najbolje zanatske ideje za djecu su papirnate lepeze, izrađene od jednostavnog papira presavijanjem u oblik lepeze, a zatim samo lijepljenjem nekih ukrasnih predmeta na njega ili slike male životinje. Prije nego što napravite ovaj jednostavan papirnati ventilator, možete upotrijebiti list u boji ili ga čak i obojiti tako da izgleda cool. Presavijte papir na neparnu podlogu kako biste od njega napravili papirnati ventilator.

15. Spinner Craft:

Spinner Craft

Evo jednog zanimljivog zanata za djecu, to je predilica, za izradu predilice trebat će vam karton, tada samo trebate izrezati karton u okrugli oblik i napraviti malu rupu u sredini, a zatim samo dodati petlju za izradu držati spinner i okretati ga. Spinner je zabavan način igranja.

16. Obrt od listova:

Zanat od lišća

Djeca se vole igrati s lišćem kad posjete park, pa zašto ne biste uzeli papir i ljepilo kako biste od tih listova napravili nešto produktivno, jedna dobra zanatska aktivnost za djecu je ta što mogu zalijepiti lišće u različitim oblicima kako bi od njih napravili neku životinju. to, na ovaj način će i oni naučiti.

17. Zidni zanat:

Zidni zanat

Pa evo djeci lakih zanata, jer vole ukrasiti svoju sobu i sobna vrata, ono što djeca mogu učiniti je uzeti list kartona i napraviti štap na vratima gdje djeca rukom ispisuju taj list i na njemu piše lijep citat kako bi izgledao privlačnije, primjer citata poput ‘skeniraj za unos’. Neće zapravo skenirati, ali će na kraju izgledati atraktivno, a zbog kartona će izgledati 3D.

18. Zanat u kutiji šibica:

Kutija šibica Craft

Ljudi obično bacaju kutiju šibica koja im je ostala u kući, jedna zanatska ideja za djecu je iz kutije šibica, od različitih se životinja mogu napraviti različite životinje poput žirafe gdje morate zalijepiti kutiju šibica i napraviti dugačak vrat od stabljike ili neke tvrde kartonski materijal. I dobijete prekrasnu žirafu.

19. Obrt od svjetiljki od papira:

Obrt od svjetiljki od papira

Obično djevojčice vole napraviti nešto kreativno, a zašto ne biste dali svom djetetu priliku da poboljša svoje vještine izrade papira, papirnati lampioni odličan su način za poboljšanje vještina, to je vrlo lukava ideja za djecu jer su ovi lampioni naporan posao, to jest prvo se presijecaju tehnikom pa stoje visoko.

20. Ručno izrađen zanat od svijeća:

Ručni rad od svijeća

Iako bi ovo moglo zvučati teško za izradu ručno izrađenih svijeća, sve što trebate učiniti je prikupiti malo voska i oblikovati svijeću u bilo kojem obliku koji želite, djeci možete dati kalup koji će napuniti vosak i staviti stabljiku svijeće u to, mogu ga i ukrasiti kako žele, papirom ili obojenim listom, ovo je jako dobra zanatska ideja za djecu.

21. Obrt za prehranu:

Obrt za hranu

U redu! Dakle, svako dijete voli hranu, samo želi isprobati sve na ovom svijetu, pa je zanatstvo s hranom lako učiniti da vaše dijete oblikuje tijesto za kolačiće u obliku koji želi na ovaj način postat će profesionalci u zanatu hrane nastavljaju prakticirati umjetnost hrane koja će ih naučiti kako se to točno radi. Ovo je najbolja zanatska ideja za djecu da povećaju svoje sposobnosti.

22. Obrt za narukvice:

Obrt za narukvice

Jedna dobra zanatska ideja za djecu je izrada narukvica što djeca mogu učiniti je napraviti narukvicu od različitog materijala koji je sitne perle i debele vunene niti ili od presavijavog plastičnog materijala. Lako se mogu izraditi u roku od nekoliko minuta, a mogu se napraviti i od gume, presavijati ih u obliku kruga i zalijepiti.

23. Obrt od gline:

Craft Craft

Svakom se djetetu od djetinjstva daje igračka s glinom, pa su zanati od gline cool zanatska ideja za djecu, oni mogu oblikovati glinu kako ih uče naučiti izrađivati ​​različite stvari, bilo da je riječ o životinjama ili ljudskom licu, voću ili cvijetu. Od gline možete napraviti mnogo različitih stvari koje možete naučiti djecu.

24. Model plovila:

Model Craft

Djeci se u školama često daje izrada modela, pa evo dobrih zanata za djecu za djecu, kada vašem djetetu u školi bez zbrke daju izradu modela, pokupite neke komade kartona i pomozite svom djetetu da od toga napravi neki model, jedan najbolje je akvarij za ribe, zalijepite karton na 3 strane i obojite ga u plavo te zalijepite ručno izrađene ribe.

25. Cijevni zanat:

Tube Craft

Pa, ovaj jedan zadatak zahtijeva naporan rad, ali definitivno će se pokazati kao najbolji, ponekad vam ostanu komadići cijevi i cijevi, pa ih možete spremiti, ono što vaše dijete može učiniti je pokriti ga papirom pa napraviti trokut okruglim jednu i zalijepite na nju, zatim možete staviti male svijeće u njih i izrađen je zanat od svijeća, ovo je najhladniji zanat za djecu.

26. Watch Craft:

Gledajte Craft

Svako dijete osim stola mora imati mali sat, a zatim je izrada satova jedna stvar koju vaše dijete može lako izraditi. Jedna od lakih zanatskih ideja za djecu je da se sat može napraviti od CD-a koji se ne koristi. Na CD samo zalijepite brojeve, a sa stražnje strane stavite bateriju koju lako možete nabaviti u odjelu.

27. Izrada gumba:

Izrada gumba

Znate da djeca mogu napraviti mnogo toga od gumba poput kornjače, pa je dječji zanat lak što moraju nacrtati životinju na listu papira, a zatim zalijepiti gumbe na tom obliku slične boje životinje. I može se držati u dječjoj sobi.

28. Star Craft:

Star Craft

Zvijezde su sjajne stvari i svako dijete želi zvijezdu svake noći, pa zašto ne biste napravili zvjezdani zanat, ovaj cool zanat za djecu je da morate izrezati zvijezdu iz kartona, a zatim je posipati sjajem i napraviti rupu na vrhu toga kako bi klinac mogao provući konac kroz njega i objesiti zvijezdu.

29. Izrada perli:

Beads Craft

Jedan jednostavan zanat za djecu je zanat od perlica, sve što dijete mora učiniti je skupiti perle i zalijepiti ih u dugačku cijev ili postoje gume u koje možete jednostavno staviti perle i napraviti slatke sitnice, najbolje je učinjeno u božićno vrijeme možete napraviti božićno drvce, lizalicu i još mnogo toga.

30. Vjetrojavna letjelica:

Vjetar Chime Craft

Iako djeci ovo zvuči pomalo teško, ali ako pomognete, ovo će biti moguće, sve što trebate učiniti je donijeti malu okruglu limenu kutiju koja se može obojiti i napraviti rupu tako da visi, a u žicu dodati malo perle koje stvaraju malu buku kad pušu s vjetrom. Ovo je jedno veliko zanatsko djelo za djecu koje u njima može razviti dobru vještinu.

Tamo postoji mnogo zanata za djecu, koje dijete može naučiti od svog djetinjstva, učenjem i učinjenjem ovog zanata djetetom neće samo ubiti svoje vrijeme, već će i poboljšati njegove sposobnosti i vještine u području zanatskog rada.

Izvor slika: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30.