15 čudesnih turističkih mjesta u Dubaiju

Dubai nije samo raj za kupce ili mjesto za poznate bogataše, već je i vrlo kozmopolitski grad, sa svojom živošću i ljupkošću u kojoj se možete prepustiti. Grad ima za svakoga ponešto, od djece do starijih građana i nikoga bio bih razočaran kad bih posjetio ovaj grad.

Za djecu i obitelji mora se posjetiti vodeni park Wild Wadi s puno vožnji koje ubrzavaju adrenalin i čuvaju um. Obitelji, velike i male, voljele bi mnoštvo mogućnosti za izlete, od pješčanih pustinja do pješčanih plaža, parka Al Mamzar ili čak do poznate plaže i parka Jumeira, kao što smo rekli, za svakoga ima nešto za uživati ​​i dobiti zabavio se također.

Odvedite svoje mališane u poznatu KidZaniju, gdje djeca igraju svoje omiljene likove ili postaju ono što žele, policajci ili vatrogasci. Ovo je interaktivan grad koji je izgrađen zadržavajući raspon pažnje i način razmišljanja mladih. Park Creek Side poznat je po ljubiteljima životinja, a ako volite dlakave anđele, trebali biste biti ovdje kako biste ih vidjeli u njihovim rodnim staništima. Mogli biste i otići i posjetiti čuveni rezervat pustinje u Dubaiju i pogledati kako se majka priroda brine za svoje najmlađe, prilično poučno i zabavno u isto vrijeme, zar ne??

dubai-tourist-places_dubai-tourist-places

I odrasli i stariji građani mogu uživati ​​u Dubaiju, poput obilaska grada i pustinja, džamije Jumerirah, upoznavanja kulture i tradicije itd. Krenite na put koji vas vodi u muzej u Dubaiju i saznajte više o povijesti grada, ili budite u pristaništu Bur Dubai Abra na vodenim zabavnim trenucima sa svojim najmilijima. Ovdje možete uživati ​​u vožnjama brodom, a čuvene fontane u Dubaiju očaravale bi vas dok sunce zalazi i do kasno u noć.

Morate biti ovdje da biste doživjeli sve, i zato smo osmislili najbolja mjesta za provjeru. Stoga, pročitajte dalje i budite dobro informirani o istome. Evo nekih od najboljih mjesta za posjetiti u Dubaiju.

Nevjerojatna turistička mjesta u Dubaiju za posjetiti:

U Dubaiju postoji toliko prirodnih turističkih odredišta s prekrasnim lokacijama i atrakcijama. Ovdje se nalazi 15 najboljih i prekrasnih turističkih mjesta za posjetiti u Dubaiju zajedno s nevjerojatnim znamenitostima.

1. Fontane u Dubaiju:

dubai-fontane_dubai-turistička mjesta

Uživajte u glazbenoj zabavi rasplesanih fontana, svjetlosnom showu i igrama na vodi držali bi vas zakačenima dok vas slani povjetarac večeri preplavi. Plesne fontane imaju mnogo priznanja za svoje ime, a vaše večeri bile bi čarobne. Vode fontane idu do visine od 500 stopa i odgovaraju mizanscenu na istim linijama kao i one koje biste pronašli kod fontana Bellagio u LAS VEGAS-u. Dođite na jezero Burj Khalifa i sljedeći put budite dio svjetlosne, glazbene i plesne vode.

2. Delfinski zaljev:

Dolphin-Bay_dubai-turistička mjesta

Volimo delfine, volimo i mi, zbog čega bismo željeli da posjetite Dolphin Bay u Dubaiju. Ovo je najveće ili treba reći najveće i vrlo sofisticirano stanište dupina u cijelom svijetu. Posjetitelji mogu vidjeti kako dupini žive i međusobno komuniciraju, a i VI također. Mjesto je pogodno za sve dobne skupine, a ako znate plivati, dupini vas žele kao svog gosta, mokri i razigrani s njima u plitkim vodama. Ovdje možete i roniti i zabaviti se s malim sisavcima, svi nježni i simpatični.

3. Centar za kulturno razumijevanje SMCCU Sheikh Mohammed:

smccu-sheikh-mohammed-centar-za-kulturno-razumijevanje_dubai-turistička mjesta

Još jednom, djeca i mladi tinejdžeri voljeli bi se zabaviti ako im se ukaže prilika, ali i ovdje bi bila zabavna. Dobrodošli u čuveni Centar za kulturno razumijevanje Sheikh Mohammed (SMCCU), mjesto gdje će mladi naučiti mnogo o Dubaiju, s vjerskog i kulturnog gledišta, o običajima i tradicijama. Ovo je mjesto gdje su interaktivne sjednice i programi normalni, uz obroke po kući, obilaske džamije i obrazovne programe koji uključuju i zabavu i učenje.

4. Dubai: Burj Khalifa:

dubai-burj-khalifa_dubai-turistička mjesta

Veličanstven i čudo moderne arhitekture, Burj Khalifa zona je koja ima mnogo trgovačkih centara, hotela i zabave koja se odvija non -stop. Burj Khalifa najviši je arhitektonski spomenik u cijelom svijetu i ima vlastitu vanjsku vidikovcu Na vrhu koja se nalazi na 124. katu zgrade. Na promatračkoj palubi jedan bi bio kod poznatog teleskopa Behold, gdje ste u stvarnom vremenu mogli vidjeti kako okolina izgleda, kao što bi izgledali orlovi. Ovdje ćete osjetiti vremenske razlike, promjene krajolika i još mnogo toga.

5. Dubai Marina Yacht Club:

dubai-marina-yacht-club_dubai-tourist-places

Dušica Dubaija ili novog Dubaija, DMYC ili Dubai Marina Yacht Club poznata je i poznata. Ovdje oni koji imaju privatne jahte stječu članstvo, ali to vas ne bi trebalo spriječiti da odete tamo i posjetite ih. Turisti se okupljaju na ovom mjestu kako bi uživali u dugim vožnjama kanalom, svih 3,5 km, i odabiru jahtu od preko petsto njih. Ovo mjesto jedno je od najpoznatijih i najljepših turističkih mjesta u Dubaiju.

6. Rezervat za očuvanje pustinje Dubai:

dubaj-pustinja-očuvanje-rezervat_dubaj-turistička mjesta

Čežnja za mirnim pustinjskim safarijem, divljim životinjama, obilaskom nacionalnog parka u Dubaiju, rezervat za očuvanje pustinje u Dubaiju pružit će vam to i više. Ovo je zaštićeno područje, određeno za očuvanje i ima prirodni unutarnji ekosustav na granicama pustinje. Područje je na dobrom glasu i član je Međunarodne unije za očuvanje prirode, a priznato je i od Programa Ujedinjenih naroda za okoliš. Posjetitelji bi mogli pronaći različite biljne vrste, životinje i ptice, gmazove, da, i poznati arapski oriks.

7. Konjički centar Al Sahra:

al-sahra-equestrian-centre_dubai-tourist-places

Usred oaze, Konjički centar Al Sahra pruža potpune usluge onima koji vole jahati. Velike grupe turista hrle okolo radi brojnih potreba za jahanjem, a centar je također orijentiran na kupce i prijateljski raspoložen. Zamislite da ste među najboljim konjima i učite od stručnjaka kako preuzeti kontrolu nad uzdama tijekom odmora u Dubaiju? Uzbudljivo i jedinstveno, zar ne? Održavaju se sesije za iskusne jahače i početnike, a u blizini ima mnogo objekata za poučavanje i instruktora. Također biste se trebali uključiti u program Camel Encounter koji je hit domaćih i stranih turista. Ukratko, Konjički centar Al Sahra je mjesto gdje učite jednu od tradicija Dubaija, jahanje!!

8. Muzej Dubaija:

dubai-museum_dubai-tourist-places

Zidovi koji se nalaze u tvrđavi Al-Fahidi izgrađeni su tradicionalnim koraljnim blokovima i drže se zajedno s vapnom. ‘Handels’ podupiru gornje drvene stupove. Strop je izrađen od dlana, blata i gipsa. To je vitalni muzej grada. Fascinantne stare karte emirata i Dubaija jarko su ukrašene na ulazu. U dvorištu se nalazi nekoliko tradicionalnih brodova i kuća s palminim lišćem s vjetar. U veličanstvenom muzeju izloženo je različito oružje, glazbeni instrumenti i eksponati koji prikazuju život Emirata.

9. Kuća šeika Saeeda Al-Maktouma:

šejh-said-al-maktoum-kuća_dubai-turistička mjesta

Rezidencija šeika Saeeda Al Maktouma obnovljena je kao muzej koji fino razrađuje arapsku arhitekturu. Unutra su izloženi eksponati Muzeja povijesnih fotografija i dokumenata u Dubaiju. Fotografije ribolova, bisera i gradnje brodova čine morsko krilo muzeja. Slova, karte i kovanice emirata u razvoju postavljeni su po cijeloj zgradi.

10. Jumeirah džamija:

jumeirah-džamija_dubai-turistička mjesta

Ovo je jedna od najljepših džamija u Dubaiju. Dobar primjer islamske arhitekture, džamija Jumeirah jedno je od najljepših mjesta.sa lijepim, ali suptilnim detaljima u kamenoj obradi. Ljepota džamije oživi tokom reflektora u večernjim satima. Turistički posjet ovom mjestu napravljen je na način da pruži bolje razumijevanje muslimanske vjere. Ova ljepota je definitivno mjesto za vidjeti u Dubaiju.

11. Deira Souks:

deira-souks_dubai-tourist-places

Deira je jedno od najboljih i čudesnih turističkih mjesta u Dubaiju za posjetiti. Poznata po svojim tradicionalnim tržištima, Deira je cijelo vrijeme puna gomile. Ovdje su dostupne sve vrste začina s ogromnim vrećicama tamjana, kima, paprike, šafrana, sumaka i majčine dušice. Ovdje je tržište zlata najpoznatije tržište zlata na svijetu. Ovo ogromno prostranstvo lokalnih bazara definitivno je mjesto za posjetiti u Dubaiju.

12. Bastakiya džamija:

bastakiya-džamija_dubai-turistička mjesta

Bastakiya džamija jedna je od najljepših džamija u Dubaiju i fotografijama prilagođenih fotografijama. Izuzetna rešetkasta izvedba s detaljima bijele fasade čini je još ljepšom. Također možete vidjeti ostatke gradskih zidina u Dubaiju izgrađenih sredinom 19. stoljeća od gipsa i koralja.

13. Baština i ronilačko selo:

baština-i-ronilačko-selo_dubai-turistička mjesta

Arhitektonska, kulturna i pomorska baština prikazana je u Heritage and Divingf Villageu s prikazima ronjenja na bisere i dhow. Rekreacija tradicionalnog beduinskog i obalnog seoskog života zajedno s perzijskim kućama, kavanom, a također i malom tržnicom na kojoj lončari i tkači vježbaju svoj posao te postavljaju štandove. Također se izvode i lokalni glazbeni i plesni nastupi.

14. Dubai Akvarij:

dubai-akvarij_dubai-turistička mjesta

Ovo je jedno od najboljih turističkih mjesta u Dubaiju za posjetiti. Dom je 140 vrsta morskih vrsta rasprostranjenih u prizemlju trgovačkog centra Dubai Mall. Osim pogleda na trgovački centar, možete prošetati i kroz tunele akvarija ulaskom u podvodni zoološki vrt. Izleti brodom sa staklenom podlogom također su vrlo popularni među turistima. Tamo se također možete baviti ronjenjem u kavezima i ronjenjem morskih pasa. Dom je 140 vrsta morskih vrsta rasprostranjenih u prizemlju trgovačkog centra Dubai Mall.

15. Plaža Jumeirah:

Jumeirah-Beach_dubai-turistička mjesta

Jumeirah je jedno od najboljih turističkih mjesta u Dubaiju. Jumeirah Beach je prekrasna plaža prekrivena bijelim pijeskom. To je jedno od najpopularnijih mjesta u Dubaiju. Plaža nudi osvježenje poput ležaljki, restorana i vodenih sportova. Tamo možete otići na jet skijanje.

Dubai također ima nekoliko nevjerojatnih odredišta za kupovinu. Mjesto je moderni arhitektonski fenomen. Ljubitelji putovanja mogu zadiviti sjajna mjesta u Dubaiju. Odlazak u Dubai ne mora biti skupa ili dosadna stvar. Provjerite sa svojim turističkim agentom jeftine ponude i visokokvalitetno zadovoljstvo već danas.