Kako napraviti parnu njegu lica?

Parno lice je terapija za vaše lice koja opušta vaša lica. Pojačava protok krvi odozdo prema vrhu lica. Jednom riječju, poboljšava cirkulaciju krvi na licu. Ova vrsta lica također pomaže u uklanjanju nečistoća s lica jer otvara pore koje oslobađaju zagađujuće materijale.

Kako napraviti parnu njegu lica

Kako napraviti parnu njegu lica kod kuće ?

Za parno čišćenje lica morat ćete početi s maskom koja će ukloniti nečistoće s vaše kože. Za završetak postupka trebat će vam i hidratantna krema. Sljedeći koraci pomoći će u izvođenju učinkovite parne njege lica.

Korak 1:

Za izvođenje ovog tretmana trebat će vam vode. Zato prvo uzmite nekoliko šalica vode u dovoljno posuđa i prokuhajte. Možete koristiti mikrovalnu pećnicu. U ovom slučaju najbolje će biti korištenje štednjaka.

Korak 2:

Prije izvođenja ovog tretmana lica morate dobro oprati lice. Morat ćete ukloniti sve vrste masnih tvari pričvršćene na kožu uz pomoć tople vode. Ako ste napravili šminku, obavezno je isperite jer će vam inače ući u kožu što će kasnije dovesti do stvaranja prištića. Sada nježno trljajte lice ručnikom.

3. korak:

Zagrijanu vodu sada ćete morati uliti u drugi pribor, poput zdjele. Također se može koristiti prethodni aparat koji je korišten za kuhanje vode.

Korak 4:

Kako biste parnu njegu učinili učinkovitijom, u vodu možete dodati nekoliko kapi ulja ili biljne otopine.

5. korak:

Sada ćete morati držati lice iznad vode i staviti ručnik oko vrata tako da prekriva cijelo područje od vašeg lica do zdjele. Ako se osjećate neugodno, zagrijte vodu malo manje jer ćete u tom položaju morati ostati oko 10 minuta. Duboko udahnite, zatvorite oči i dopustite da se čarolija dogodi.

Korak 6:

Ovaj korak zahtijeva da na lice stavite masku od gline koja će ukloniti nečistoće s vašeg lica. Nakon 15 minuta isperite toplom vodom.

Korak 7:

Ovaj korak se odnosi na zatvaranje pora tako da u kožu ne uđe drugi zagađujući materijal. Nakon što se lice obavi, upotrijebite tonik prema vlastitim željama.

Korak 8:

Sada ćete morati koristiti odgovarajuću hidratantnu kremu. Tako će vaša koža biti hidratizirana i izgledati zdravo. Korištenje hidratantne kreme potrebno je jer postupak kuhanja na pari čini kožu suhom. Također možete koristiti ulje za omekšavanje lica.

Koje su prednosti parnog lica?

Parenje lica vrlo je korisno za uklanjanje nečistoća. Ovaj proces će ukloniti sve mrtve stanice kože i pomladiti kožu stvaranjem novih stanica.

Sve vrste bakterija i prljavštine mogu se ukloniti uz pomoć parne njege lica. Međutim, preporučuje se da se prije prolaska kroz ovaj postupak posavjetujete sa stručnjakom za kožu. Prednosti parne njege lica mogu se navesti u nastavku.

  • Zagrijava površinu kože i čini je prihvatljivom za izvođenje bilo kakvih tretmana.
  • Poboljšat će cirkulaciju lica.
  • Parno lice dovest će do boljeg znojenja što će pomoći u iskorjenjivanju toksina.
  • Izvrstan je tretman za ljude koji imaju problema sa zagušenim porama.
  • Na kraju, ali ne i najmanje važno, to je jedan od najboljih načina za opuštanje lica nakon napornog dana na poslu.

Izvor slike: Shutterstock